ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Τι είναι
βούτυρο καριτέ
ΕΠΟΜΕΝΟ
Τι είναι
χένα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ  INTERNET  ΣΠΙΤΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΕΝΔΥΣΗ  ΟΜΟΡΦΙΑ  ΥΓΕΙΑ  ΦΑΓΗΤΟ  ΦΥΣΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  ΕΡΓΑΣΙΑ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ΟΧΗΜΑΤΑ  ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ  ΔΙΑΦΟΡΑ
οικονομικές ορολογίες
δείτε όλα τα άρθρα για την οικονομική κρίση »
Ολα τα παπουτσια online
δείτε καθημερινά όλα τα παπούτσια online »

Τι είναι αργκάν;

  » ΑΡΧΙΚΗ / ΟΜΟΡΦΙΑ / Tι είναι αργκάν
Αργκάν είναι ένα είδος βρώσιμου λαδιού το οποίο ωστόσο χρησιμοποιείται κυρίως στην κοσμετολογία.


Με απλά λόγια πρόκειται για ένα φυσικό έλαιο που αν και τρώγεται, χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή καλλυντικών λόγω των καλλυντικών και θεραπευτικών ιδιοτήτων του.

Για την ακρίβεια στην Ελλάδα έχουμε μάθει το έλαιο αργκάν ή arganoil ως συστατικό διάφορων καλλυντικών ή προϊόντων ομορφιάς.

Προέρχεται από το κουκούτσι (πυρήνα) του καρπού του ομώνυμου δέντρου, το οποίο φυτρώνει κατά κύριο λόγο στην περιοχή του Μαρόκου.

Μάλιστα οι ντόπιοι του έχουν δώσει την επονομασία υγρό χρυσάφι λόγω των θρεπτικών συστατικών που περιέχει, αλλά και των θεραπευτικών ιδιοτήτων του.

Και φυσικά το τρώνε είτε σαν dip (σάλτσα) για το ψωμί στο πρωινό ή στο μαγείρεμα του κους κους ή των ζυμαρικών.

Είδαμε τι είναι αργκάν, διαβάστε στη συνέχεια τι είναι βούτυρο καριτέ
Μοιραστείτε το:           
Τι είναι συμπληρώματα διατροφής;
Συμπληρώματα διατροφής είναι διάφορα σκευάσματα τα οποία τα οποία μπορ...
Τι είναι κοσμετολογία;
Κοσμετολογία είναι η λεγόμενη "επιστήμη" της ομορφιάς. Πιο ...
  Βελτίωση - διόρθωση άρθρου:
ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ...
αρθράκι tag κατηγορία