ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Τι είναι
σαγκουίνι
ΕΠΟΜΕΝΟ
Τι είναι
τσιζ κέικ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ  INTERNET  ΣΠΙΤΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΕΝΔΥΣΗ  ΟΜΟΡΦΙΑ  ΥΓΕΙΑ  ΦΑΓΗΤΟ  ΦΥΣΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  ΕΡΓΑΣΙΑ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ΟΧΗΜΑΤΑ  ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ  ΔΙΑΦΟΡΑ
οικονομικές ορολογίες
δείτε όλα τα άρθρα για την οικονομική κρίση »
Ολα τα παπουτσια online
δείτε καθημερινά όλα τα παπούτσια online »

Τι είναι εσκαρόλ;

  » ΑΡΧΙΚΗ / ΦΑΓΗΤΟ / Tι είναι εσκαρόλ
Εσκαρόλ είναι ένα είδος λαχανικού και πιο συγκεκριμένα κάποιο είδος χόρτου.


Πρόκειται για ένα πράσινο χορταρικό, το οποίο μοιάζει με αντίδι ή σγουρή σαλάτα μαρούλι.

Τα εξωτερικά πράσινα φύλλα του έχουν μια χαρακτηριστική πικράδα η οποία εξασθενεί όσο πηγαίνουμε προς το εσωτερικό όπου τα φύλλα ασπρίζουν.

Το εσκαρόλ τρώγεται είτε ωμό σε σαλάτες (αν είναι τρυφερό), είτε και βρασμένο πάλι σε σαλάτες ή ως συνοδευτικό σε διάφορες άλλες συνταγές.

Πρόκειται για ένα πολύ νόστιμο και θρεπτικό χορταρικό το οποίο χρησιμοποιείται πάρα πολύ σε διάφορες σούπες.

Το εσκαρόλ ή αλλιώς σκαρόλη είναι ένα λαχανικό βελγικής καταγωγής και το όνομα του προέρχεται από το γαλλικό escarole.

Παράγεται όλο τον χρόνο, αν και η εποχή του είναι το καλοκαίρι και συγκεκριμένα από τον Ιούνιο μέχρι και τον Οκτώβριο που η παραγωγή του αυξάνεται πολύ.
Μοιραστείτε το:           
  Βελτίωση - διόρθωση άρθρου:
ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ...
αρθράκι tag κατηγορία