ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Τι είναι
αντιμνημονιακές δυνάμεις
ΕΠΟΜΕΝΟ
Τι είναι
ΣτΕ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ  INTERNET  ΣΠΙΤΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΕΝΔΥΣΗ  ΟΜΟΡΦΙΑ  ΥΓΕΙΑ  ΦΑΓΗΤΟ  ΦΥΣΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  ΕΡΓΑΣΙΑ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ΟΧΗΜΑΤΑ  ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ  ΔΙΑΦΟΡΑ
οικονομικές ορολογίες
δείτε όλα τα άρθρα για την οικονομική κρίση »
Ολα τα παπουτσια online
δείτε καθημερινά όλα τα παπούτσια online »

Τι είναι ΜΚΟ;

  » ΑΡΧΙΚΗ / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Tι είναι ΜΚΟ
Μκο είναι ένας οργανισμός ή καλύτερα μία οργάνωση η οποία δεν ανήκει στο κράτος και σαν στόχο έχει να βοηθήσει τους αδύναμους, φτωχούς ή ταλαιπωρημένους πολίτες από διάφορα δεινά όπως πολέμους, περιβαλλοντικές καταστροφές, κλπ.


Θα λέγαμε με απλά λόγια ότι πρόκειται περίπου για μία φιλανθρωπική οργάνωση που παρέχει βοήθεια όπου υπάρχει πρόβλημα, χωρίς αντάλλαγμα (πχ χρήματα).

Για παράδειγμα στο προσφυγικό, εταιρίες ΜΚΟ αναλαμβάνουν τα συσσίτια των προσφύγων - μεταναστών δίνοντάς τους φαγητό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και μερικές φορές ακόμα και στέγη, αναλαμβάνοντας εξ' ολοκλήρου το κόστος αυτής της βοήθειας ή και σε συνδυασμό με άλλον οργανισμό (πχ τον ΟΗΕ).

Λόγω της φύσης των ιδιωτικών εταιριών αυτών και της ευνοϊκής μεταχείρισης φορολογικά από το κράτος, μερικές φορές κρύβονται οικονομικά συμφέροντα, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ακόμα και εγκλήματα πάσης φύσεως πίσω από αυτές τις εταιρίες, γι' αυτό και τις έχουμε στο μυαλό μας ως "ύποπτες" εταιρίες.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι όλες κρύβουν κάτι τέτοιο από πίσω ή ότι έχουν άλλον σκοπό, είναι άδικο να βάζουμε και τους έντιμους (που είναι άξιοι θαυμασμού) στο ίδιο καζάνι.

Προκύπτει από τα αρχικά των λέξεων Μη Κυβερνητική Οργάνωση και την αναφέρουμε μόνο με τα αρχικά της για λόγους συντομίας.

Είδαμε τι είναι ΜΚΟ, διαβάστε στη συνέχεια τι είναι hotspot
Μοιραστείτε το:           
  Βελτίωση - διόρθωση άρθρου:
ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ...
αρθράκι tag κατηγορία