Μπουγάτσα είναι ένα είδος φύλλου, αλλά και όλες οι πίτες στις οποίες χρησιμοποιείται αυτό.
Η προέλευση της είναι από τη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα την περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως από τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες).
Γενικά υπάρχει μια σύγχυση και αναφέρεται ως μπουγάτσα μόνο αυτή με την κρέμα από σιμιγδάλι, αν και υπάρχουν διάφορα είδη μπουγάτσας όπως πχ με τυρί, κιμά, σπανάκι, κοτόπουλο, πατάτα, κασέρι, με πραλίνα φουντουκιού κλπ.
Για να το έχετε στο μυαλό σας ξεκάθαρα να θυμάστε ότι γενικά οποιαδήποτε "πίτα" με το συγκεκριμένο είδος φύλλου ονομάζεται μπουγάτσα.
Μια άλλη σημαντική διαφορά ανάμεσα στο φύλο για μπουγάτσα και στο αντίστοιχο για άλλες πίτες βρίσκεται στο γεγονός ότι για να ανοιχτεί το φύλλο της μπουγάτσας χρησιμοποιείται βούτυρο αντί για αλεύρι.
Έτσι μπορεί να παχαίνει πολύ περισσότερο το φύλλο της μπουγάτσας, είναι όμως και πολύ πιο νόστιμο από τις συμβατικές πίτες.
Είδαμε τι είναι μπουγάτσα, διαβάστε στη συνέχεια τι είναι πιροσκίΜοιραστείτε το:
Η προέλευση της είναι από τη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα την περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως από τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες).
Γενικά υπάρχει μια σύγχυση και αναφέρεται ως μπουγάτσα μόνο αυτή με την κρέμα από σιμιγδάλι, αν και υπάρχουν διάφορα είδη μπουγάτσας όπως πχ με τυρί, κιμά, σπανάκι, κοτόπουλο, πατάτα, κασέρι, με πραλίνα φουντουκιού κλπ.
Για να το έχετε στο μυαλό σας ξεκάθαρα να θυμάστε ότι γενικά οποιαδήποτε "πίτα" με το συγκεκριμένο είδος φύλλου ονομάζεται μπουγάτσα.
Μια άλλη σημαντική διαφορά ανάμεσα στο φύλο για μπουγάτσα και στο αντίστοιχο για άλλες πίτες βρίσκεται στο γεγονός ότι για να ανοιχτεί το φύλλο της μπουγάτσας χρησιμοποιείται βούτυρο αντί για αλεύρι.
Έτσι μπορεί να παχαίνει πολύ περισσότερο το φύλλο της μπουγάτσας, είναι όμως και πολύ πιο νόστιμο από τις συμβατικές πίτες.
Είδαμε τι είναι μπουγάτσα, διαβάστε στη συνέχεια τι είναι πιροσκί
Βελτίωση - διόρθωση άρθρου: