ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Τι είναι
πρεσβυωπία
ΕΠΟΜΕΝΟ
Τι είναι
απονεύρωση

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ  INTERNET  ΣΠΙΤΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΕΝΔΥΣΗ  ΟΜΟΡΦΙΑ  ΥΓΕΙΑ  ΦΑΓΗΤΟ  ΦΥΣΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  ΕΡΓΑΣΙΑ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ΟΧΗΜΑΤΑ  ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ  ΔΙΑΦΟΡΑ
οικονομικές ορολογίες
δείτε όλα τα άρθρα για την οικονομική κρίση »
Ολα τα παπουτσια online
δείτε καθημερινά όλα τα παπούτσια online »

Τι είναι μυωπία;

  » ΑΡΧΙΚΗ / ΥΓΕΙΑ / Tι είναι μυωπία
Μυωπία είναι μια ανωμαλία στα μάτια η οποία έχει ως αποτέλεσμα η όραση μας να είναι μειωμένη, δηλαδή να μην βλέπουμε καλά.


Αυτοί που έχουν μυωπία δεν μπορούν να δουν καλά μακριά,ενώ κοντά μπορεί να βλέπουν μια χαρά αν δεν έχουν κάποιο άλλο πρόβλημα.

Η μυωπία μετριέται σε βαθμούς, ενώ για την αντιμετώπιση της υπάρχουν ειδικά γυαλιά ή ακόμη και φακοί επαφής που βοηθούν το μάτι να δει κανονικά, δηλαδή όπως θα έβλεπε αν δεν είχε μυωπία.

Αυτά δίνονται από τον ειδικό γιατρό, τον οφθαλμίατρο, ο οποίος εξετάζει τα μάτια και μας δίνει την συνταγή για να πάρουμε αυτά που ταιριάζουν στο πρόβλημα μας.

Για παράδειγμα μπορεί να έχουμε διαφορετικούς βαθμούς σε κάποιο μάτι ή μπορεί να έχουμε και κάποιο άλλο πρόβλημα, πχ αστιγματισμό.

Τα τελευταία αρκετά χρόνια, η μυωπία αντιμετωπίζεται χειρουργικά με λέιζερ όπου διορθώνεται ο φακός του ματιού, μειώνοντας ή εξαλείφοντας το πρόβλημα.

Βέβαια, στους περισσότερους ανθρώπους με μυωπία κάποια προβλήματα, όπως η κακή νυχτερινή όραση, δεν βελτιώνονται ούτε με τα γυαλιά, ούτε ακόμη και με χειρουργική επέμβαση.

Είδαμε τι είναι μυωπία, διαβάστε στη συνέχεια τι είναι πρεσβυωπία
Μοιραστείτε το:           
Τι είναι αστιγματισμός;
Αστιγματισμός είναι ένα ελάττωμα των ματιών που επηρεάζει την ικανότητ...
Τι είναι υπερμετρωπία;
Υπερμετρωπία είναι μια ανωμαλία του ματιού εξαιτίας της οποίας ο ασθεν...
  Βελτίωση - διόρθωση άρθρου:
ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ...
αρθράκι tag κατηγορία