ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Τι είναι
κοτόπουλο πανέ
ΕΠΟΜΕΝΟ
Τι είναι
τσορίθο

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ  INTERNET  ΣΠΙΤΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΕΝΔΥΣΗ  ΟΜΟΡΦΙΑ  ΥΓΕΙΑ  ΦΑΓΗΤΟ  ΦΥΣΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  ΕΡΓΑΣΙΑ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ΟΧΗΜΑΤΑ  ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ  ΔΙΑΦΟΡΑ
οικονομικές ορολογίες
δείτε όλα τα άρθρα για την οικονομική κρίση »
Ολα τα παπουτσια online
δείτε καθημερινά όλα τα παπούτσια online »

Τι είναι πανάρισμα;

  » ΑΡΧΙΚΗ / ΦΑΓΗΤΟ / Tι είναι πανάρισμα
Πανάρισμα είναι μια διαδικασία που κάνουμε σε διάφορες συνταγές μαγειρικής.


Για την ακρίβεια πρόκειται για την επάλειψη κρεάτων (πχ χοιρινό ή κοτόπουλο), λαχανικών ή ακόμη και ψαριών για να αποκτήσουν μια τραγανή εξωτερική κρούστα κατά το τηγάνισμα ή το ψήσιμο στο φούρνο.

Το πανάρισμα γίνεται συνήθως με ψωμί, φρυγανιά, ή άλλα σκληρά υλικά σε σκόνη όπως αλεύρι, σιμιγδάλι, σουσάμι, θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς, διάφορα δημητριακά κλπ.

Για να πιάσει καλά το πανάρισμα, δηλαδή για να κολλήσει καλά το μόογμα πάνω στο υλικό που θέλουμε να πανάρουμε, συνήθως το βουτάμε μέσα σε χτυπημένο αυγό ή σε κάποιο άλλο υγρό υλικό που κολλάει πχ μέλι.

Για να βγει καλό το αποτέλεσμα και το πανάρισμα να γίνει μια τραγανή κρούστα χρειάζεται δυνατή φωτιά, δηλαδή καυτό λάδι για τηγάνισμα ή δυνατός φούρνος για το ψήσιμο.

Χαρακτηριστικά πιάτα που γίνονται με αυτήν την τεχνική είναι το σνίτσελ και το κοτόπουλο πανέ

Η λέξη πανάρισμα βγαίνει από την λατινική λέξη panis που σημαίνει ψωμί.

Είδαμε τι είναι πανάρισμα, διαβάστε στη συνέχεια τι είναι κοτόπουλο πανέ
Μοιραστείτε το:           
Τι είναι σνίτσελ;
Σνίτσελ είναι ένα ιδιαίτερα νόστιμο πιάτο που γίνεται συνήθως με λεπτά...
Τι είναι μπρουσκέτα;
Μπρουσκέτα είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται στη γαστρονομία. Στην ...
  Βελτίωση - διόρθωση άρθρου:
ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ...
αρθράκι tag κατηγορία