ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Τι είναι
μπερ κλαριφιέ
ΕΠΟΜΕΝΟ
Τι είναι
βούτυρο μαιτρ ντ οτέλ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ  INTERNET  ΣΠΙΤΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΕΝΔΥΣΗ  ΟΜΟΡΦΙΑ  ΥΓΕΙΑ  ΦΑΓΗΤΟ  ΦΥΣΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  ΕΡΓΑΣΙΑ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ΟΧΗΜΑΤΑ  ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ  ΔΙΑΦΟΡΑ
οικονομικές ορολογίες
δείτε όλα τα άρθρα για την οικονομική κρίση »
Ολα τα παπουτσια online
δείτε καθημερινά όλα τα παπούτσια online »

Τι είναι βούτυρο καφέ ντε Παρί;

  » ΑΡΧΙΚΗ / ΦΑΓΗΤΟ / Tι είναι βούτυρο καφέ ντε παρί
Βούτυρο καφέ ντε Παρί είναι είναι ένα είδος βουτύρου με βάση της αντσούγιες που χρησιμοποιείται στη Γαλλική κουζίνα.


Για την ακρίβεια, μαζί με το βούτυρο μαιτρ ντ οτέλ είναι τα δύο πιο φημισμένα σύνθετα βούτυρα της Γαλλικής κουζίνας.

Δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στο ομώνυμο εστιατόριο της Γενεύης το 1941 ως συνοδευτικό βούτυρο για μοσχαρίσιες μπριζόλες.

Μάλιστα ακόμη και σήμερα το εστιατόριο αυτό προσφέρει μόνο ένα πιάτο, μοσχαρίσιες μπριζόλες αρωματισμένες με βούτυρο καφέ ντε Παρί!

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα αρωματικό βούτυρο, μιας και εκτός από τις αντσούγιες περιέχει και πάρα πολλά μπαχαρικά και μυρωδικά όπως κάπαρη, κρεμμύδι, σκόρδο, άνηθο, μαϊντανό, δενδρολίβανο, εστραγκόν, κάρυ, πιπέρι καγιέν, θυμάρι, πάπρικα κλπ.

Επίσης περιέχει χυμό και ξύσμα από λεμόνι και πορτοκάλι, ενώ σε κάποιες εκδοχές του περιέχει και λίγο κρασί ή μπράντυ.

Είδαμε τι είναι βούτυρο καφέ ντε παρί, διαβάστε στη συνέχεια τι είναι βούτυρο μαιτρ ντ οτέλ
Μοιραστείτε το:           
Τι είναι κεμπάπ;
Κεμπάπ είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται στη μαγειρική με πολλές δια...
Τι είναι τας κεμπάπ;
Τας κεμπάπ είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της διάσημης Πολίτικης κουζίνας...
Τι είναι κοκκινιστό;
Κοκκινιστό είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται στη μαγειρική για να πε...
Τι είναι κιμάς;
Κιμάς είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται κατά κόρον στην μαγειρική. ...
Τι είναι πανσέτα;
Πανσέτα είναι ένας γαστρονομικός όρος ο οποίος σχετίζεται με το κρέας....
Τι είναι μπερ νουαζέτ;
Μπερ νουαζετ είναι ένα είδος βουτύρου που χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλ...
Τι είναι μπερ κλαριφιέ;
Μπερ κλαριφιέ είναι ένα είδος βουτύρου που χρησιμοποιείται συνήθως σε ...
Τι είναι γιουβέτσι;
Γιουβέτσι είναι ένα ελληνικό πιάτο που φτιάχνεται με βάση το κριθαράκι...
Τι είναι βουστάσιο;
Βουστάσιο είναι μια βιοτεχνική ή βιομηχανική εγκατάσταση εκτροφής μοσχ...
Τι είναι βούτυρο;
Βούτυρο είναι μια λιπαρή ουσία που χρησιμοποιείται στη μαγειρική και σ...
Τι είναι φυτίνη;
Φυτίνη είναι ένα είδος λίπους που χρησιμοποιείται σε συνταγές μαγειρικ...
Τι είναι σνίτσελ;
Σνίτσελ είναι ένα ιδιαίτερα νόστιμο πιάτο που γίνεται συνήθως με λεπτά...
Τι είναι καβουρμάς;
Καβουρμάς είναι ένα είδος αλλαντικού που φτιάχνεται κατά κύριο λόγο στ...
  Βελτίωση - διόρθωση άρθρου:
ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ...
αρθράκι tag κατηγορία