ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Τι είναι
ΟΣΕ
ΕΠΟΜΕΝΟ
Τι είναι
bonus malus

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ  INTERNET  ΣΠΙΤΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΕΝΔΥΣΗ  ΟΜΟΡΦΙΑ  ΥΓΕΙΑ  ΦΑΓΗΤΟ  ΦΥΣΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  ΕΡΓΑΣΙΑ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ΟΧΗΜΑΤΑ  ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ  ΔΙΑΦΟΡΑ
οικονομικές ορολογίες
δείτε όλα τα άρθρα για την οικονομική κρίση »
Ολα τα παπουτσια online
δείτε καθημερινά όλα τα παπούτσια online »

Τι είναι αερόσακος;

  » ΑΡΧΙΚΗ / ΟΧΗΜΑΤΑ / Tι είναι αερόσακος
Αερόσακος είναι ένα σύστημα ασφαλείας που υπάρχει σχεδόν σε κάθε όχημα νέας τεχνολογίας.


Πρόκειται για ένα σύστημα που δημιουργήθηκε με σκοπό τη βελτίωση της παθητικής ασφάλειας των αυτοκινήτων σε περίπτωση σύγκρουσης.

Λέγεται έτσι γιατί προφανώς το όλο σύστημα αποτελείται από έναν σάκο ο οποίος σε περίπτωση που χρειαστεί γεμίζει με αέρα, λειτουργώντας σαν μαξιλάρι ασφαλείας για τον οδηγό και τους επιβάτες του οχήματος.

Ο αερόσακος είναι συμπιεσμένος μέσα στο τιμόνι για τον οδηγό και πάνω από το ντουλαπάκι για τον συνοδηγό. Φυσικά υπάρχουν και πλευρικοί αερόσακοι οι οποίοι φυλάσσονται στις πόρτες ή και πίσω για αυτούς που κάθονται στα πίσω καθίσματα.

Σε περίπτωση σύγκρουσης του οχήματος, το σύστημα "αποφασίζει" μέσω ενός ανεξάρτητου συστήματος αισθητήρων αν η σύγκρουση είναι αρκετά ισχυρή για να ανοίξουν οι αερόσακοι, και αν ναι ποιοι.

Μέσα σε κάθε αερόσακο λοιπόν υπάρχει ένας μηχανισμός με ένα προωθητικό αέριο που λέγεται αζίδιο του νατρίου το οποίο απελευθερώνεται με μια μικρή έκρηξη και γεμίζει τον σάκο με αέρα.

Το σύστημα αυτό λειτουργεί αστραπιαία, μιας και από την στιγμή την σύγκρουσης χρειάζονται λιγότερα από 50 χιλιοστά του δευτερολέπτου για να ανοίξουν οι αερόσακοι.

Είδαμε τι είναι αερόσακος, διαβάστε στη συνέχεια τι είναι ενεργητική ασφάλεια
Μοιραστείτε το:           
Τι είναι παθητική ασφάλεια;
Παθητική ασφάλεια είναι όλα τα συστήματα που έχει πχ ένα αμάξι στο να ...
Τι είναι bonus malus;
Bonus malus είναι ένας όρος που τον συναντάμε στα ασφαλιστικά συμβόλαι...
  Βελτίωση - διόρθωση άρθρου:
ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ...
αρθράκι tag κατηγορία