ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Τι είναι
αρωματοθεραπεία
ΕΠΟΜΕΝΟ
Τι είναι
καθαρισμός γλώσσας

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ  INTERNET  ΣΠΙΤΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΕΝΔΥΣΗ  ΟΜΟΡΦΙΑ  ΥΓΕΙΑ  ΦΑΓΗΤΟ  ΦΥΣΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  ΕΡΓΑΣΙΑ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ΟΧΗΜΑΤΑ  ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ  ΔΙΑΦΟΡΑ
οικονομικές ορολογίες
δείτε όλα τα άρθρα για την οικονομική κρίση »
Ολα τα παπουτσια online
δείτε καθημερινά όλα τα παπούτσια online »

Τι είναι αιθαλομίχλη;

  » ΑΡΧΙΚΗ / ΥΓΕΙΑ / Tι είναι αιθαλομίχλη
Αιθαλομίχλη είναι ένα είδος σύννεφου καπνού που δημιουργείται από αιωρούμενα σωματίδια που παράγονται από την καύση στερών καυσίμων (πχ ξύλο).


Στην ουσία πρόκειται για μια μορφή ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προέρχεται από την καύση ξύλου ή/και κάρβουνου κλπ, η οποία πρωτοεμφανίστηκε την εποχή της Βιομηχανικής Επανάστασης, αλλά στις μέρες μας επανήλθε μέσα από τζάκια και σόμπες.

Στις μεγάλες πόλεις, ιδιαίτερα την περίοδο του χειμώνα που ο κόσμος λόγω κρίσης καίει ξύλα αντί για πετρέλαιο, βλέπουμε να αιωρείται στην ατμόσφαιρα σαν ένα τεράστιο μαύρο σύννεφο.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο φαινόμενο για την ανθρώπινη υγεία, το οποίο έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις και για το οποίο πρέπει να βρεθεί μια λύση.

Ετυμολογικά η λέξη αιθαλομίχλη βγαίνει από τις λέξεις αιθάλη, δηλαδή καπνιά, και ομίχλη. Άρα πρόκειται για ένα πυκνό στρώμα κάπνας και αιωρουμένων σωματιδίων σαν ομίχλη.

Πολλές φορές ο κόσμος μπερδεύει την αιθαλομίχλη με το φωτοχημικό νέφος, το οποίο προκαλείται από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, δηλαδή από τα αυτοκίνητα και τα υπόλοιπα οχήματα.

Είδαμε τι είναι αιθαλομίχλη, διαβάστε στη συνέχεια τι είναι καυσόξυλα
Μοιραστείτε το:           
Τι είναι προσάναμμα;
Προσάναμμα είναι το πολύ μικρό ξύλο ή οποιοδήποτε άλλο μικρό εύφλεκτο ...
  Βελτίωση - διόρθωση άρθρου:
ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ...
αρθράκι tag κατηγορία