ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Τι είναι
τυραννία
ΕΠΟΜΕΝΟ
Τι είναι
μιτάτο

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ  INTERNET  ΣΠΙΤΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΕΝΔΥΣΗ  ΟΜΟΡΦΙΑ  ΥΓΕΙΑ  ΦΑΓΗΤΟ  ΦΥΣΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  ΕΡΓΑΣΙΑ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ΟΧΗΜΑΤΑ  ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ  ΔΙΑΦΟΡΑ
οικονομικές ορολογίες
δείτε όλα τα άρθρα για την οικονομική κρίση »
Ολα τα παπουτσια online
δείτε καθημερινά όλα τα παπούτσια online »

Τι είναι απολυταρχία;

  » ΑΡΧΙΚΗ / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Tι είναι απολυταρχία
Απολυταρχία είναι ένα είδος πολιτεύματος κατά το οποίο η εξουσία ασκείται όχι για το κοινό συμφέρον, αλλά για το συμφέρον αυτών που κυβερνούν.


Ανήκει στα λεγόμενα ολοκληρωτικά ή απολυταρχικά καθεστώτα στα οποία η εξουσία συνήθως λαμβάνεται και διατηρείται με τη βία.

Στην απολυταρχία όλα είναι απόλυτα (για αυτό άλλωστε λέγεται και έτσι) σύμφωνα με τις απόψεις του κράτους και του κυβερνήτη.

Συνήθως εναλλάσσονται στην διακυβέρνηση τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα που είναι φιλικά προσκείμενα προς αυτούς που έχουν την ισχύ και την εξουσία, χωρίς καμία απολύτως έννοια αξιοκρατίας.

Στο πολίτευμα αυτό δεν υπάρχουν ελευθερίες για τον λαό και τους πολίτες, όλα λογοκρίνονται, ενώ δεν υπάρχει καμία δυνατότητα ελέγχου της εξουσίας και αυτών που την ασκούν.

Όπως είναι αυτονόητο, σκοπός των αυτών που κυβερνούν σε ένα απολυταρχικό καθεστώς είναι η μέγιστη παραμονή στην εξουσία η οποία μπορεί να επιτευχθεί κυριολεκτικά με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο.

Είδαμε τι είναι απολυταρχία, διαβάστε στη συνέχεια τι είναι τυραννία
Μοιραστείτε το:           
  Βελτίωση - διόρθωση άρθρου:
ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ...
αρθράκι tag κατηγορία