ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Τι είναι
εργασία
ΕΠΟΜΕΝΟ
Τι είναι
ΔΕΔΔΗΕ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ  INTERNET  ΣΠΙΤΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΕΝΔΥΣΗ  ΟΜΟΡΦΙΑ  ΥΓΕΙΑ  ΦΑΓΗΤΟ  ΦΥΣΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  ΕΡΓΑΣΙΑ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ΟΧΗΜΑΤΑ  ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ  ΔΙΑΦΟΡΑ
οικονομικές ορολογίες
δείτε όλα τα άρθρα για την οικονομική κρίση »
Ολα τα παπουτσια online
δείτε καθημερινά όλα τα παπούτσια online »

Τι είναι αστική χρέωση;

  » ΑΡΧΙΚΗ / ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ / Tι είναι αστική χρέωση
Αστική χρέωση είναι ένας τρόπος χρέωσης για τα τηλεφωνήματα που κάνουμε από το σταθερό μας τηλέφωνο.


Λέγεται έτι γιατί χρεώνεται όταν καλούμε σε κάποιον αριθμό που βρίσκεται στην ίδια πόλη (άστυ) με εμάς. Η αστική χρέωση λέγεται αλλιώς και χρέωση αστικής μονάδας.

Οι κλήσεις γενικά χωρίζονται σε εθνικές όταν τηλεφωνούμε στην ίδια χώρα και διεθνείς όταν καλούμε στο εξωτερικό. Ο διαχωρισμός αυτός ισχύει ανεξάρτητα αν παίρνουμε από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο.

Για τις εθνικές κλήσεις όμως υπάρχει και ένας ακόμη διαχωρισμός ανάλογα με το αν καλούμε από σταθερό ή κινητό. Κι αυτό γιατί όταν παίρνουμε από το κινητό οι κλήσεις μας έχουν συνήθως την ίδια χρέωση όταν καλούμε στη χώρα μας.

Από το σταθερό όμως, οι κλήσεις σε άλλα σταθερά χωρίζονται σε αστικές όταν παίρνουμε μέσα στην ίδια πόλη και σε υπεραστικές όταν καλούμε σε άλλη πόλη, ή καλύτερα σε άλλο νομό.

Το ποσό που μας βάζει η εταιρία τηλεφωνίας να πληρώσουμε για τις αστικές κλήσεις είναι κατά πολύ φθηνότερο από ότι για τις υπεραστικές και είναι αυτό που ονομάζουμε αστική χρέωση ή μονάδα.

Είδαμε τι είναι αστική χρέωση, διαβάστε στη συνέχεια τι είναι ΟΤΕ
Μοιραστείτε το:           
  Βελτίωση - διόρθωση άρθρου:
ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ...
αρθράκι tag κατηγορία