ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Τι είναι
βασικά καταναλωτικά αγαθά
ΕΠΟΜΕΝΟ
Τι είναι
ασφαλιστικές εισφορές

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ  INTERNET  ΣΠΙΤΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΕΝΔΥΣΗ  ΟΜΟΡΦΙΑ  ΥΓΕΙΑ  ΦΑΓΗΤΟ  ΦΥΣΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  ΕΡΓΑΣΙΑ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ΟΧΗΜΑΤΑ  ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ  ΔΙΑΦΟΡΑ
οικονομικές ορολογίες
δείτε όλα τα άρθρα για την οικονομική κρίση »
Ολα τα παπουτσια online
δείτε καθημερινά όλα τα παπούτσια online »

Τι είναι αύξηση ασφαλιστικών εισφορών;

  » ΑΡΧΙΚΗ / ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ / Tι είναι αύξηση ασφαλιστικών εισφορών
Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών είναι ένα μέτρο που ακολουθεί το κράτος για να εξασφαλίσει την βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων, δηλαδή την δυνατότητα τους να δίνουν συντάξεις.


Σε φυσιολογικές συνθήκες η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών θα είχε νόημα καθώς όσο αναπτυσσόταν η οικονομία και αυξανόταν οι μισθοί και οι συντάξεις θα έπρεπε αντίστοιχα να αυξάνονται και οι ασφαλιστικές εισφορές.

Σε περιόδους κρίσης όμως που η ανεργία αυξάνεται συνεχώς και ακόμη και αυτοί που εργάζονται τα βγάζουν πολύ δύσκολα πέρα, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών είναι ένα άδικο και απαράδεκτο μέτρο.

Δυστυχώς όμως πολλές φορές είναι απαραίτητο να γίνεται αύξηση προκειμένου να μπορούν τα ταμεία να συνεχίσουν να δίνουν συντάξεις σε αυτούς που παίρνουν ήδη και να εξασφαλίζονται σε κάποιο βαθμό και οι μελλοντικοί συνταξιούχοι.

Ας το δούμε με παραδείγματα:

» Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κρίθηκε αναγκαία από την κυβέρνηση για να μην χρεοκοπήσει το τάδε ασφαλιστικό ταμείο.

» Οι εργαζόμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν μπορούν να αντέξουν καμία αύξηση ασφαλιστικών εισφορών για τα επόμενα χρόνια.

Είδαμε τι είναι αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, διαβάστε στη συνέχεια τι είναι ασφαλιστικές εισφορές
Μοιραστείτε το:           
Τι είναι εφάπαξ;
Εφάπαξ είναι ένα χρηματικό ποσό το οποίο παίρνει κάποιος όταν βγαίνει ...
Τι είναι ΟΓΑ;
ΟΓΑ είναι ο ασφαλιστικός φορέας των αγροτών. Είναι δηλαδή το ταμείο π...
  Βελτίωση - διόρθωση άρθρου:
ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ...
αρθράκι tag κατηγορία