ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Τι είναι
SWIFT code
ΕΠΟΜΕΝΟ
Τι είναι
IBAN

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ  INTERNET  ΣΠΙΤΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΕΝΔΥΣΗ  ΟΜΟΡΦΙΑ  ΥΓΕΙΑ  ΦΑΓΗΤΟ  ΦΥΣΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  ΕΡΓΑΣΙΑ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ΟΧΗΜΑΤΑ  ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ  ΔΙΑΦΟΡΑ
οικονομικές ορολογίες
δείτε όλα τα άρθρα για την οικονομική κρίση »
Ολα τα παπουτσια online
δείτε καθημερινά όλα τα παπούτσια online »

Τι είναι BIC code;

  » ΑΡΧΙΚΗ / ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ / Tι είναι BIC code
BIC code είναι ένας ειδικός κωδικός που χρησιμοποιούν οι τράπεζες για κάποιες συγκεκριμένες συναλλαγές και στην ουσία είναι ένα μέρος του SWIFT/BIC code.


Για παράδειγμα για να κάνει κάποιος μία τραπεζική μεταφορά, να στείλει ένα έμβασμα εκτός Ελλάδας ή να κάνει μια ανάληψη από τον λογαριασμό του σε κάποια στοιχηματική εταιρεία, θα χρειαστεί να γνωρίζει το SWIFT/BIC code της τράπεζας, εκτός φυσικά από το IBAN του.

Ο κωδικός BIC code είναι πολύ απλά η διεθνής κωδική ονομασία της τράπεζας. Άλλωστε και η λέξη BIC βγίνει από το Bank Identifier Code ή στα ελληνικά κωδικός ταυτοποίησης τράπεζας.

Με απλά λόγια ο κωδικός BIC λειτουργεί σαν μια δικλείδα ασφαλείας ή απλά ω αναγνωριστικό ότι η συναλλαγή που κάνει είναι όντως προς τη συγκεκριμένη τράπεζα.

Για παράδειγμα ο κωδικός SWIFT/BIC για την Εθνική Τράπεζα είναι ETHNGRAA, για την Πειραιώς PIRBGRAA, για την Alpha Bank CRBAGRAA και για την Eurobank ERBKGRAA.

Στους κωδικούς αυτούς το BIC code είναι τα τέσσερα τελευταία ψηφία και δείχνει τον κωδικό της χώρας (GR) και την τοποθεσία των κεντρικών γραφείων της τράπεζας (ΑΑ=Αθήνα)

Ο κωδικός αυτός είναι ίδιος πάντα γιατί είναι χαρακτηριστικό της ίδιας της τράπεζας και όχι του εκάστοτε πελάτη όπως συμβαίνει πχ με τον αριθμό IBAN.

Είδαμε τι είναι BIC code, διαβάστε στη συνέχεια τι είναι αριθμός λογαριασμού
Μοιραστείτε το:           
Τι είναι SWIFT code;
SWIFT code είναι ένα μέρος του κωδικού SWIFT/BIC code που χρησιμοποιεί...
Τι είναι IBAN;
IBAN είναι ένας άλλος, διαφορετικός, τυποποιημένος, μοναδικός και μηχα...
Τι είναι κοινός λογαριασμός;
Κοινός λογαριασμός είναι ένα είδος τραπεζικού λογαριασμού, συνήθως ταμ...
  Βελτίωση - διόρθωση άρθρου:
ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ...
αρθράκι tag κατηγορία