ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Τι είναι
ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
ΕΠΟΜΕΝΟ
Τι είναι
ηχορύπανση

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ  INTERNET  ΣΠΙΤΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΕΝΔΥΣΗ  ΟΜΟΡΦΙΑ  ΥΓΕΙΑ  ΦΑΓΗΤΟ  ΦΥΣΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  ΕΡΓΑΣΙΑ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ΟΧΗΜΑΤΑ  ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ  ΔΙΑΦΟΡΑ
οικονομικές ορολογίες
δείτε όλα τα άρθρα για την οικονομική κρίση »
Ολα τα παπουτσια online
δείτε καθημερινά όλα τα παπούτσια online »

Τι είναι επιστήμη;

  » ΑΡΧΙΚΗ / ΦΥΣΗ / Tι είναι επιστήμη
Επιστήμη είναι ένας όρος που παραδοσιακά χρησιμοποιούνταν για να δηλώσει το σύνολο της γνώσης που έχει εξακριβωθεί και τεκμηριωθεί με λογικά επιχειρήματα.


Στην ουσία πρόκειται για ένα σύνολο από λογικούς και εμπειρικούς, κατά βάση, κανόνες που θέσπισε ο άνθρωπος προκειμένου να μπορέσει να κατανοήσει τον κόσμο και όσα συμβαίνουν γύρω του, μέσω της διαδικασίας της παρατήρησης.

Πρώτοι ασχολήθηκαν με την επιστήμη οι αρχαίοι Έλληνες. Σύμφωνα με αυτούς η επιστήμη βασιζόταν κατά κανόνα στην παρατήρηση και έπρεπε απαραιτήτως να τεκμηριώνεται με λογικά, για τα μέτρα της εποχής φυσικά, επιχειρήματα.

Στις μέρες μας με τον όρο επιστήμη εννοούμε την γνώση που προκύπτει με βάση συγκεκριμένη μεθοδολογία και βασίζεται σε επιστημονική έρευνα.

Η σύγχρονη επιστήμη χωρίζεται σε τέσσερις τομείς:

» τις θετικές επιστήμες
» τις εφαρμοσμένες επιστήμες
» τις ανθρωπιστικές επιστήμες
» τις κοινωνικές επιστήμες

Οι θετικές επιστήμες ασχολούνται με τη μελέτη των φυσικών φαινομένων και βασίζονται σε παρατηρήσεις και πειράματα, ενώ οι εφαρμοσμένες επιστήμες σχετίζονται με την επίλυση προβλημάτων (κυρίως των θετικών επιστημών) μέσω συγκεκριμένης μεθοδολογίας.

Οι ανθρωπιστικές επιστήμες ασχολούνται με τη μελέτη του ανθρώπου, ενώ οι κοινωνικές επιστήμες έχουν να κάνουν με τη μελέτη της συμπεριφοράς του ανθρώπου μέσα στην κοινωνία.

Πολλές φορές κάποια αντικείμενα έρευνας εμπλέκουν παραπάνω από μία επιστημονικές κατηγορίες. Τότε λέμε ότι έχουμε ένα διεπιστημονικό πεδίο ή αντικείμενο.

Είδαμε τι είναι επιστήμη, διαβάστε στη συνέχεια τι είναι μηχατρονική
Μοιραστείτε το:           
  Βελτίωση - διόρθωση άρθρου:
ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ...
αρθράκι tag κατηγορία