ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Τι είναι
ακατάσχετος λογαριασμός
ΕΠΟΜΕΝΟ
Τι είναι
εργασία

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ  INTERNET  ΣΠΙΤΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΕΝΔΥΣΗ  ΟΜΟΡΦΙΑ  ΥΓΕΙΑ  ΦΑΓΗΤΟ  ΦΥΣΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  ΕΡΓΑΣΙΑ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ΟΧΗΜΑΤΑ  ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ  ΔΙΑΦΟΡΑ
οικονομικές ορολογίες
δείτε όλα τα άρθρα για την οικονομική κρίση »
Ολα τα παπουτσια online
δείτε καθημερινά όλα τα παπούτσια online »

Τι είναι έργα υποδομής;

  » ΑΡΧΙΚΗ / ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ / Tι είναι έργα υποδομής
Έργα υποδομής είναι εκείνα τα έργα που αφενός λύνουν τα προβλήματα του κόσμου και αφετέρου είναι πολύ σημαντικά για μια χώρα, αποτελούν δηλαδή επένδυση.


Με άλλα λόγια είναι αυτά που θεωρούνται σαν τα θεμέλια (δομή) μιας χώρας, χρησιμοποιούνται από πολλούς και αφήνουν κάποιο όφελος (όχι απαραίτητα χρηματικό).

Για παράδειγμα ένα αεροδρόμιο ή ένα λιμάνι είναι ένα έργο υποδομής μιας και θα βοηθήσει πολύ κόσμο στις μετακινήσεις του και επιπλέον θα φέρει και χρήματα πχ από τουρισμό που χωρίς αυτό δεν θα επισκεπτόταν μια συγκεκριμένη περιοχή.

Άλλο παράδειγμα έργου υποδομής μπορεί να είναι το σιδηροδρομικό δίκτυο (τα τρένα), το ηλεκτρικό δίκτυο για να έχουν όλοι ρεύμα, έργα ύδρευσης και άρδευσης για να έχουμε νερό να πίνουμε και να ποτίζουμε τα χωράφια μας κλπ.

Τα έργα υποδομής συνήθως κοστίζουν πολλά χρήματα για αυτό τα αναλαμβάνει κυρίως το δημόσιο (το κράτος). Τα κατασκευάζει είτε βάζοντας τα χρήματα μόνο του, είτε σε συνεργασία με άλλους κρατικούς ή ιδιωτικούς φορείς.
Μοιραστείτε το:           
  Βελτίωση - διόρθωση άρθρου:
ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ...
αρθράκι tag κατηγορία