ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Τι είναι
ράφτινγκ
ΕΠΟΜΕΝΟ
Τι είναι
άουτ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ  INTERNET  ΣΠΙΤΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΕΝΔΥΣΗ  ΟΜΟΡΦΙΑ  ΥΓΕΙΑ  ΦΑΓΗΤΟ  ΦΥΣΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  ΕΡΓΑΣΙΑ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ΟΧΗΜΑΤΑ  ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ  ΔΙΑΦΟΡΑ
οικονομικές ορολογίες
δείτε όλα τα άρθρα για την οικονομική κρίση »
Ολα τα παπουτσια online
δείτε καθημερινά όλα τα παπούτσια online »

Τι είναι ιππασία;

  » ΑΡΧΙΚΗ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Tι είναι ιππασία
Ιππασία είναι ένα ατομικό ολυμπιακό άθλημα με άλογο, το οποίο θεωρείται ως ένα από τα πιο παλιά αθλήματα.


Ο όρος ιππασία είναι πολύ ευρύς και μπορεί να περιλαμβάνει την χρήση αλόγων για πρακτικούς σκοπούς ή για λόγους εργασίας, μεταφοράς, πολιτιστικούς ή ακόμη και το σπορ ανταγωνισμού.

Ως αγώνισμα αναφέρεται στην ικανότητα ανάβασης, πλοήγησης, ανάπτυξης ταχύτητας και αλμάτων με άλογα για αυτό και απαιτεί δεξιοτεχνία και καλή φυσική κατάσταση τόσο από τον αναβάτη όσο και από το ίδιο το άλογο.

Ο εξοπλισμός που χρειάζεται ο ιππέας περιλαμβάνει προστατευτικό καπέλο και παντελόνι ιππασίας, ειδικές μπότες, πουκάμισο και σακάκι. Το άλογο φέρει σέλα, ηνία, συνδετικούς κρίκους που ονομάζονται στομίδες και ειδικές μπότες.

Το άθλημα της ιππασίας θεωρείται μοναδικό γιατί αφενός απαιτεί την συνεργασία του αλόγου με τον αναβάτη και αφετέρου διαθέτει τους ίδιους ακριβώς κανόνες τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες που διαγωνίζονται κάτι που συμβαίνει σε ελάχιστα αθλήματα.
Μοιραστείτε το:           
  Βελτίωση - διόρθωση άρθρου:
TAGS ΑΡΘΡΟΥ
ιππασία  άθλημα  άλογα 
ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ...
αρθράκι tag κατηγορία