ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Τι είναι
smartwatch
ΕΠΟΜΕΝΟ
Τι είναι
WiDi (στις τηλεοράσεις)

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ  INTERNET  ΣΠΙΤΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΕΝΔΥΣΗ  ΟΜΟΡΦΙΑ  ΥΓΕΙΑ  ΦΑΓΗΤΟ  ΦΥΣΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  ΕΡΓΑΣΙΑ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ΟΧΗΜΑΤΑ  ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ  ΔΙΑΦΟΡΑ
οικονομικές ορολογίες
δείτε όλα τα άρθρα για την οικονομική κρίση »
Ολα τα παπουτσια online
δείτε καθημερινά όλα τα παπούτσια online »

Τι είναι megapixels;

  » ΑΡΧΙΚΗ / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ / Tι είναι megapixels
Megapixels είναι μία μονάδα μέτρησης κατά την οποία μπορούμε να μετρήσουμε στην ουσία πόσο καλή ανάλυση έχει μία εικόνα - φωτογραφία (όχι απαραίτητα ποιότητα όμως).


Η μικρότερη μονάδα μέτρησης είναι το pixel που είναι μικροσκοπικό και πολλά τέτοια συνθέτουν μία εικόνα.

Τώρα 1 megapixel είναι 1.000.000 pixels.

Μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή λέμε ότι έχει κάμερα 12 megapixels που σημαίνει ότι οι φωτογραφίες που βγάζει απαρτίζονται από 12.000.000 pixels.

Όσο περισσότερα, τόσο και καλύτερη η ποιότητα συνήθως αλλά όχι πάντα. Αντίστοιχα όσο περισσότερα, τόσο μεγαλύτερο και το μέγεθος της φωτογραφίας (και σε χώρο - mb, αλλά και σε διάσταση).

Η ποιότητα εξαρτάται και από το πόσο καλός και ικανός είναι ο φακός, οπότε μπορεί να έχουμε καλύτερη εικόνα σε κάμερα με 3 megapixels σε σύγκριση με μία άλλη των 12 megapixels.

Αν όμως ο φακός είναι ο ίδιος και στις δύο περιπτώσεις, τότε αυτή με τα 12 θα έχει καλύτερη ποιότητα και θα μπορούμε να την ζουμάρουμε περισσότερο από αυτήν με τα 3, χωρίς να χαλάει ιδιαίτερα η ποιότητα μέχρι έναν βαθμό.

Είδαμε τι είναι megapixels, διαβάστε στη συνέχεια τι είναι πίξελ
Μοιραστείτε το:           
Τι είναι polaroid;
Polaroid είναι ένας ιδιαίτερος τύπος φωτογραφιών. Στην ουσία είναι οι...
  Βελτίωση - διόρθωση άρθρου:
ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ...
αρθράκι tag κατηγορία