ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Τι είναι
βερμούδα
ΕΠΟΜΕΝΟ
Τι είναι
καρό

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ  INTERNET  ΣΠΙΤΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΕΝΔΥΣΗ  ΟΜΟΡΦΙΑ  ΥΓΕΙΑ  ΦΑΓΗΤΟ  ΦΥΣΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  ΕΡΓΑΣΙΑ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ΟΧΗΜΑΤΑ  ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ  ΔΙΑΦΟΡΑ
οικονομικές ορολογίες
δείτε όλα τα άρθρα για την οικονομική κρίση »
Ολα τα παπουτσια online
δείτε καθημερινά όλα τα παπούτσια online »

Τι είναι πιτζάμα;

  » ΑΡΧΙΚΗ / ΕΝΔΥΣΗ / Tι είναι πιτζάμα
Πιτζάμα είναι ένα είδος πρόχειρου ρούχου που φοριέται από άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Συνήθως χρησιμοποιείται στον πληθυντικό ως πιτζάμες.


Με τον όρο πιτζάμα μπορούμε να αναφερθούμε σε πολλά σχετικά μεταξύ τους είδη ρούχων με κοινό χαρακτηριστικό όλων ότι είναι πρόχειρα.

Σε κάθε περίπτωση, η βασική χρήση της πιτζάμας είναι ως ρούχο για τον ύπνο, αν και μπορεί να φορεθεί και στο σπίτι ως φόρμα σπιτιού, όταν δηλαδή κάνουμε δουλειές στο σπίτι, όταν καθόμαστε ή όταν χαλαρώνουμε.

Οι πιτζάμες αποτελούνται από δύο χωριστά μέρη. Το κάτω μέρος είναι παντελόνι κοντό ή μακρύ συνήθως με λάστιχο στη μέση και τα πόδια και το πάνω μπορεί να είναι είτε μπλούζα, είτε T-shirt ή ακόμη και ζακέτα με φερμουάρ ή κουμπιά

Όσον αφορά το υλικό κατασκευής, οι πιτζάμες μπορεί να είναι φτιαγμένες από διάφορα υλικά είτε φυσικά ή είτε τεχνητά. Ωστόσο, το πιο κοινό ύφασμα που χρησιμοποιείται για την κατασκευή τους είναι το βαμβακερό.

Η λέξη πιτζάμα προέρχεται από την περσικής προέλευσης pāy-jāmeh που σημαίνει ρούχο για τα πόδια. Οι πρώτες πιτζάμες ήταν ουσιαστικά παντελόνια με λάστιχο στη μέση τα οποία φορούσαν οι μουσουλμάνοι στην Ινδία και από εκεί ήρθαν και στην Ευρώπη.
πιτζάμα φωτογραφία


Είδαμε τι είναι πιτζάμα, διαβάστε στη συνέχεια τι είναι νυχτικιά
Μοιραστείτε το:           
Τι είναι baby doll;
Baby doll είναι ένα είδος γυναικείου ελαφριού ενδύματος που φοριέται κ...
  Βελτίωση - διόρθωση άρθρου:
ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ...
αρθράκι tag κατηγορία