ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Τι είναι
πόντσο
ΕΠΟΜΕΝΟ
Τι είναι
ποσέτ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ  INTERNET  ΣΠΙΤΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΕΝΔΥΣΗ  ΟΜΟΡΦΙΑ  ΥΓΕΙΑ  ΦΑΓΗΤΟ  ΦΥΣΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  ΕΡΓΑΣΙΑ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ΟΧΗΜΑΤΑ  ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ  ΔΙΑΦΟΡΑ
οικονομικές ορολογίες
δείτε όλα τα άρθρα για την οικονομική κρίση »
Ολα τα παπουτσια online
δείτε καθημερινά όλα τα παπούτσια online »

Τι είναι σομπρέρο;

  » ΑΡΧΙΚΗ / ΕΝΔΥΣΗ / Tι είναι σομπρέρο
Σομπρέρο είναι ένα χαρακτηριστικό είδος παραδοσιακού καπέλου που φοράνε κυρίως στην Κεντρική Αμερική και πιο συγκεκριμένα στο Μεξικό, αλλά και στη Νότια Αμερική.


Πρόκειται για ένα τεράστιο καπέλο, συνήθως φτιαγμένο από ψάθα ή από κάποιο άλλο φυσικό υλικό που χρησιμοποιούν οι Μεξικανοί για να προστατεύονται από τον δυνατό ήλιο.

Το σομπρέρο είναι πλατύγυρο, δηλαδή έχει τεράστιο γείσο για να κάνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σκιά, ιδίως κατά τις μεσημεριανές ώρες που ο ήλιος βρίσκεται ψηλά και καίει πολύ.

Η λέξη σομπρέρο (sombrero) είναι ισπανικής προέλευσης, βγαίνει από τη λέξη sombra που είναι η σκιά, και σημαίνει αυτό που κάνει σκιά, δηλαδή γενικά το καπέλο.

Αυτό σημαίνει ότι για τους Ισπανούς, σομπρέρο είναι οποιοδήποτε καπέλο. Ωστόσο στη χώρα μας, όταν ακούμε τη λέξη αυτή το μυαλό μας πάει μόνο στον συγκεκριμένο τύπο που περιγράψαμε πιο πάνω.
Μοιραστείτε το:           
  Βελτίωση - διόρθωση άρθρου:
ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ...
αρθράκι tag κατηγορία