ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Τι είναι
γκατζετάκιας
ΕΠΟΜΕΝΟ
Τι είναι
μιλαίδη

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ  INTERNET  ΣΠΙΤΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΕΝΔΥΣΗ  ΟΜΟΡΦΙΑ  ΥΓΕΙΑ  ΦΑΓΗΤΟ  ΦΥΣΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  ΕΡΓΑΣΙΑ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ΟΧΗΜΑΤΑ  ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ  ΔΙΑΦΟΡΑ
οικονομικές ορολογίες
δείτε όλα τα άρθρα για την οικονομική κρίση »
Ολα τα παπουτσια online
δείτε καθημερινά όλα τα παπούτσια online »

Τι είναι ζογκλέρ;

  » ΑΡΧΙΚΗ / ΑΝΘΡΩΠΟΣ / Tι είναι ζογκλέρ
Ζογκλέρ είναι ένα "επάγγελμα", χόμπι ή καλύτερα ένα είδος καλλιτέχνη, κάτι σαν διασκεδαστής.


Γενικά είναι αυτός που πραγματοποιεί περίτεχνες και εντυπωσιακές ταχυδακτυλουργικές ή ακροβατικές ασκήσεις ή επιδείξεις.

Μεταφορικά μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ζογκλέρ και όποιον διακρίνεται για την επιδεξιότητα του σε κάτι που κάνει (πχ άθλημα) και γενικά για το θέαμα που προσφέρει.

Ο ζογκλέρ συνήθως ασχολείται με παράξενα κόλπα που απαιτούν κάποια δεξιοτεχνία, όπως πχ το να παίζει πετώντας μπαλάκια ή κορίνες στον αέρα, να παίζει με φλόγες κλπ.

Στις μέρες μας οι ζογκλέρ είναι συνήθως καλλιτέχνες του δρόμου, οι οποίοι δίνουν τα σόου τους στα φανάρια ή στις πλατείες.

Ωστόσο, υπάρχουν και επαγγελματίες διασκεδαστές που εμφανίζονται σε μαγαζιά ή δίνουν παραστάσεις είτε σε τσίρκο, είτε μόνοι τους ή ακόμη και σε διάφορες εκδηλώσεις.

Τα κόλπα που κάνουν οι ζογκλέρ τις πιο πολλές φορές είναι δύσκολα και απαιτούν υψηλή αυτοσυγκέντρωση και ταχύτητα για να καταφέρουν να τα φέρουν σε πέρας.
Μοιραστείτε το:           
  Βελτίωση - διόρθωση άρθρου:
ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ...
αρθράκι tag κατηγορία