ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Τι είναι
υποκειμενική άποψη
ΕΠΟΜΕΝΟ
Τι είναι
ελίτ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ  INTERNET  ΣΠΙΤΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΕΝΔΥΣΗ  ΟΜΟΡΦΙΑ  ΥΓΕΙΑ  ΦΑΓΗΤΟ  ΦΥΣΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  ΕΡΓΑΣΙΑ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ΟΧΗΜΑΤΑ  ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ  ΔΙΑΦΟΡΑ
οικονομικές ορολογίες
δείτε όλα τα άρθρα για την οικονομική κρίση »
Ολα τα παπουτσια online
δείτε καθημερινά όλα τα παπούτσια online »

Τι είναι αντικειμενική άποψη;

  » ΑΡΧΙΚΗ / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Tι είναι αντικειμενική άποψη
Αντικειμενική άποψη είναι η άποψη η οποία δίνεται από μια ουδέτερη οπτική γωνία.


Γενικά η λέξη αντικειμενικός χρησιμοποιείται για κάποιον που αναφέρεται στην πραγματικότητα έτσι όπως είναι στα αλήθεια και όχι όπως την αντιλαμβάνεται ο ίδιος.

Το αντίθετο της αντικειμενικής άποψης είναι η υποκειμενική άποψη.

Ετυμολογικά η λέξη αντικειμενικός προέρχεται από την λέξη αντικείμενο σε αντίθεση με τον υποκειμενικό που βγαίνει από το υποκείμενο, δηλαδή από το πως αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα ένα συγκεκριμένο υποκείμενο (άτομο).

Με άλλα λόγια αντικειμενική άποψη είναι αυτή που δεν παρουσιάζει τα γεγονότα ανάλογα με τις δικές του προσωπικές, υποκειμενικές απόψεις, αλλά όπως είναι πραγματικά.

Αυτός που εκφέρει αντικειμενική άποψη λέμε ότι είναι αντικειμενικός δηλαδή δίκαιος σε αντίθεση με τον υποκειμενικό που κοιτάζει το συμφέρον του.

Παράδειγμα:

» Ένας καλός δημοσιογράφος πρέπει να έχει πάντα αντικειμενική άποψη, δηλαδή να λέει τα γεγονότα όπως έγιναν και όχι όπως τα καταλαβαίνει ο ίδιος.

Είδαμε τι είναι αντικειμενική άποψη, διαβάστε στη συνέχεια τι είναι υποκειμενική άποψη
Μοιραστείτε το:           
  Βελτίωση - διόρθωση άρθρου:
ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ...
αρθράκι tag κατηγορία