ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Τι είναι
ανθεστήρια
ΕΠΟΜΕΝΟ
Τι είναι
αντικειμενική άποψη

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ  INTERNET  ΣΠΙΤΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΕΝΔΥΣΗ  ΟΜΟΡΦΙΑ  ΥΓΕΙΑ  ΦΑΓΗΤΟ  ΦΥΣΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  ΕΡΓΑΣΙΑ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ΟΧΗΜΑΤΑ  ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ  ΔΙΑΦΟΡΑ
οικονομικές ορολογίες
δείτε όλα τα άρθρα για την οικονομική κρίση »
Ολα τα παπουτσια online
δείτε καθημερινά όλα τα παπούτσια online »

Τι είναι υποκειμενική άποψη;

  » ΑΡΧΙΚΗ / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Tι είναι υποκειμενική άποψη
Υποκειμενική άποψη είναι η άποψη που έχει κάποιος για ένα θέμα και η οποία είναι προσωπική του εκτίμηση και όχι γενικά αποδεκτή.


Για παράδειγμα λέμε:

» Κάθε μάνα βλέπει το παιδί της σαν το ομορφότερο, εξυπνότερο και καλύτερο παιδί του κόσμου, αλλά αυτή είναι φυσικά μια υποκειμενική άποψη.

Δηλαδή το ότι πιστεύει η μάνα ότι το παιδί της είναι το καλύτερο δεν σημαίνει ότι αυτό ισχύει στην πραγματικότητα, άρα είναι δική της υποκειμενική άποψη.

Το αντίθετο της υποκειμενικής άποψης είναι η αντικειμενική άποψη, όπως πχ αυτή που πρέπει να έχουν οι δημοσιογράφοι όταν λένε τις ειδήσεις.

Αυτός που έχει μια υποκειμενική άποψη συνήθως έχει κάποιο συμφέρον από αυτό (πχ θέλει να εξυψώσει-ανεβάσει κάποιον) χωρίς όμως αυτό να είναι απαραίτητο.

Η έκφραση προέρχεται από την λέξη υποκείμενο μιας και την άποψη αυτή την έχει ένα συγκεκριμένο υποκείμενο, δηλαδή ένα συγκεκριμένο άτομο.

Είδαμε τι είναι υποκειμενική άποψη, διαβάστε στη συνέχεια τι είναι αντικειμενική άποψη
Μοιραστείτε το:           
  Βελτίωση - διόρθωση άρθρου:
ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ...
αρθράκι tag κατηγορία