ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Τι είναι
ανομβρία
ΕΠΟΜΕΝΟ
Τι είναι
εκκοκκιστήριο

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ  INTERNET  ΣΠΙΤΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΕΝΔΥΣΗ  ΟΜΟΡΦΙΑ  ΥΓΕΙΑ  ΦΑΓΗΤΟ  ΦΥΣΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  ΕΡΓΑΣΙΑ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ΟΧΗΜΑΤΑ  ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ  ΔΙΑΦΟΡΑ
οικονομικές ορολογίες
δείτε όλα τα άρθρα για την οικονομική κρίση »
Ολα τα παπουτσια online
δείτε καθημερινά όλα τα παπούτσια online »

Τι είναι αποδημητικά πτηνά;

  » ΑΡΧΙΚΗ / ΦΥΣΗ / Tι είναι αποδημητικά πτηνά
Αποδημητικά πτηνά είναι αυτά που μεταναστεύουν από την πατρίδα τους σε κάποιον άλλον τόπο κάποια ορισμένη, ίδια κάθε φορά, εποχή του χρόνου.


Συνήθως ταξιδεύουν προς θερμότερες περιοχές κατά τη διάρκεια του χειμώνα για να επιστρέψουν πάλι μόλις ζεστάνει ο καιρός. Γενικά φεύγουν από την περιοχή τους τον χειμώνα και επιστρέφουν πάλι πίσω την άνοιξη.

Ο λόγος για τον οποίο αποδημούν (φεύγουν) έχει αποδειχθεί ότι σχετίζεται με την αναπαραγωγή τους και συγκεκριμένα με τις ορμόνες που εκκρίνουν κάποιοι εσωτερικοί αδένες τους.

Η αποδημητική περίοδος, δηλαδή το χρονικό διάστημα που φεύγουν από το μέρος τους κυμαίνεται από 2 μέχρι 3 μήνες και γενικά διαφέρει ανάλογα με το είδος των πτηνών.

Το που πηγαίνουν τα πουλιά όταν αποδημούν, εξαρτάται από το μέρος από το οποίο φεύγουν ή πολύ απλά από το μέρος στο οποίο μένουν όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Για παράδειγμα τα πουλιά των βόρειων εύκρατων περιοχών ταξιδεύουν προς τα κάτω ενώ τα πουλιά του νότου προς τα πάνω αναζητώντας και στις δύο περιπτώσεις περιοχές με τροπικό ή υποτροπικό κλίμα.

Εκτός από τα αποδημητικά πουλιά υπάρχουν και τα αποδημητικά θηλαστικά τα οποία λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο.
Μοιραστείτε το:           
  Βελτίωση - διόρθωση άρθρου:
ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ...
αρθράκι tag κατηγορία