ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Τι είναι
αστική χρέωση
ΕΠΟΜΕΝΟ
Τι είναι
ΡΑΕ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ  INTERNET  ΣΠΙΤΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΕΝΔΥΣΗ  ΟΜΟΡΦΙΑ  ΥΓΕΙΑ  ΦΑΓΗΤΟ  ΦΥΣΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  ΕΡΓΑΣΙΑ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ΟΧΗΜΑΤΑ  ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ  ΔΙΑΦΟΡΑ
οικονομικές ορολογίες
δείτε όλα τα άρθρα για την οικονομική κρίση »
Ολα τα παπουτσια online
δείτε καθημερινά όλα τα παπούτσια online »

Τι είναι ΔΕΔΔΗΕ;

  » ΑΡΧΙΚΗ / ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ / Tι είναι ΔΕΔΔΗΕ
ΔΕΔΔΗΕ είναι τα μια νέα επιχείριση, που δημιουργήθηκε σαν παρακλάδι της ΔΕΗ.


Για να σεβαστεί το κράτος τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε το 2011 και με πολλά χρόνια καθυστέρηση να χωρίσει την ΔΕΗ στον ΑΔΜΗΕ (μικρή ΔΕΗ) και τον ΔΕΔΔΗΕ.

Τα αρχικά ΔΕΔΔΗΕ σημαίνουν Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, ο οποίος είναι μια ανώνυμη εταιρεία (ΑΕ), θυγατρική της ΔΕΗ, η οποία κατέχει το 100% των μετοχών του.

Ειδικότερα η εταιρία ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. είναι αυτή την στιγμή ο Διαχειριστής του ελληνικού δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Έχει πάρει για αυτόν το σκοπό άδεια από τη ΡΑΕ.

Αυτή η άδεια διαχείρισης του δικτύου καθορίζει αναλυτικά τους όρους για να εξασφαλιστεί ότι ο ΔΕΔΔΗΕ θα είναι ανεξάρτητος και δεν θα λειτουργεί υποκειμενικά απένταντι στους υπόλοιπους χρήστες.

Η εταιρία αυτή είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία, την καλή λειτουργία και τη συντήρηση οτυ δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας για να εξασφαλίζεται η λειτυοργία του μακροπρόθεσμα, δηλαδή σε βάθος χρόνου.

Επίσης ευθύνεται για την προστασία του περιβάλλοντος από την χρήση του ρεύματος και για την διατήρηση των τιμών σε χαμηλά επίπεδα.

Είδαμε τι είναι ΔΕΔΔΗΕ, διαβάστε στη συνέχεια τι είναι ΔΕΗ
Μοιραστείτε το:           
Τι είναι ΑΔΜΗΕ;
ΑΔΜΗΕ είναι τα αρχικά ενός οργανισμού κοινής ωφέλειας. Ουσιαστικά είν...
Τι είναι ΡΑΕ;
ΡΑΕ είναι μια ανεξάρτητη αρχή με αντικείμενο την ενέργεια η οποία έχει...
  Βελτίωση - διόρθωση άρθρου:
ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ...
αρθράκι tag κατηγορία