ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Τι είναι
ΔΕΔΔΗΕ
ΕΠΟΜΕΝΟ
Τι είναι
καταναλωτικά αγαθά

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ  INTERNET  ΣΠΙΤΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΕΝΔΥΣΗ  ΟΜΟΡΦΙΑ  ΥΓΕΙΑ  ΦΑΓΗΤΟ  ΦΥΣΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  ΕΡΓΑΣΙΑ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ΟΧΗΜΑΤΑ  ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ  ΔΙΑΦΟΡΑ
οικονομικές ορολογίες
δείτε όλα τα άρθρα για την οικονομική κρίση »
Ολα τα παπουτσια online
δείτε καθημερινά όλα τα παπούτσια online »

Τι είναι ΡΑΕ;

  » ΑΡΧΙΚΗ / ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ / Tι είναι ΡΑΕ
ΡΑΕ είναι μια ανεξάρτητη αρχή με αντικείμενο την ενέργεια η οποία έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα. Το ακρωνύμιο ΡΑΕ σημαίνει Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας


Η ΡΑΕ ιδρύθηκε το 1999 βάσει των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο κύριος ρόλος της είναι να δίνει συμβουλές πάνω στον τομέα της ενέργειας.

Αντίστοιχες τέτοιες ρυθμιστικές αρχές υπάρχουν και στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, στις ΗΠΑ αλλά και σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου.

Βασικός στόχος της ΡΑΕ είναι η ρύθμιση της ενεργειακής πολιτικής με βασικά χαρακτηριστικά την αξιόπιστη παροχή ενέργειας σε όλους, ανεξάρτητα με το που βρίσκονται (απομακρυσμένες περιοχές, νησιά κλπ), την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση του κόστους της ενέργειας για τους καταναλωτές.

Η ΡΑΕ είναι υπεύθυνη και για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας η οποία στοχεύει στην μείωση των τιμών του ρεύματος, στην διευκόλυνση των επιχειρήσεων, στην εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ηλιακή, αιολική κλπ).

Σαν ανεξάρτητη αρχή είναι υπεύθυνη να προτείνει μέτρα στο κράτος, να ελέγχει ότι όλα λειτουργούν σωστά στην αγορά ενέργειας (πχ στις τιμές), να πληροφορεί τον κόσμο κλπ.

Είδαμε τι είναι ΡΑΕ, διαβάστε στη συνέχεια τι είναι ΑΔΜΗΕ
Μοιραστείτε το:           
Τι είναι ΔΕΔΔΗΕ;
ΔΕΔΔΗΕ είναι τα μια νέα επιχείριση, που δημιουργήθηκε σαν παρακλάδι τη...
Τι είναι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας;
Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μια κατηγορία ενεργειακών πηγών φιλι...
Τι είναι ΔΕΗ;
ΔΕΗ είναι η ελληνική εταιρία ηλεκτρικού ρεύματος. Στην ουσία πρόκειτα...
  Βελτίωση - διόρθωση άρθρου:
ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ...
αρθράκι tag κατηγορία