ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Τι είναι
kick boxing
ΕΠΟΜΕΝΟ
Τι είναι
μποξ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ  INTERNET  ΣΠΙΤΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΕΝΔΥΣΗ  ΟΜΟΡΦΙΑ  ΥΓΕΙΑ  ΦΑΓΗΤΟ  ΦΥΣΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  ΕΡΓΑΣΙΑ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ΟΧΗΜΑΤΑ  ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ  ΔΙΑΦΟΡΑ
οικονομικές ορολογίες
δείτε όλα τα άρθρα για την οικονομική κρίση »
Ολα τα παπουτσια online
δείτε καθημερινά όλα τα παπούτσια online »

Τι είναι παγκράτιο;

  » ΑΡΧΙΚΗ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Tι είναι παγκράτιο
Παγκράτιο είναι ένα βίαιο αρχαιοελληνικό άθλημα, που παίζεται από δύο άτομα, το οποίο περιλαμβανόταν στο πρόγραμμα των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων. Σήμερα δεν αποτελεί ολυμπιακό αγώνισμα καθώς παίζεται σε μόλις 28 χώρες.


Το παγκράτιο είναι ένας συνδυασμός πυγμαχίας, kickboxing και πάλης, καθώς περιλαμβάνει τόσο λαβές, όσο και γροθιές και λακτίσματα (κλωτσιές).

Ετυμολογικά προκύπτει από τις λέξεις παν και κρατώ (εξουσιάζω) επειδή ο νικητής θεωρούνταν κυρίαρχος όλων. Το αγώνισμα περιλάμβανε σκληρά χτυπήματα με εξαρθρώσεις και πολύ συχνά ένας αγώνας τερματιζόταν με τον θάνατο ενός εκ των δύο αντιπάλων.

Το παγκράτιο κατατάσσεται στις πολεμικές τέχνες αν και έχει στοιχεία από πολλά διαφορετικά αθλήματα. Ωστόσο, είναι ένα άθλημα που βασίζεται κατά κύριο λόγο στη μυϊκή δύναμη για αυτό και κυριαρχούν οι βαρύτεροι και πιο μεγαλόσωμοι αθλητές.

Μάλιστα θεωρείται πρόγονος όλων των πολεμικών τεχνών καθώς θεωρείται ότι με τις εκστρατείες του Μεγάλου Αλεξάνδρου έγινε γνωστό στην Ινδία και από εκεί στις χώρες της Άπω Ανατολής.

Είδαμε τι είναι παγκράτιο, διαβάστε στη συνέχεια τι είναι μποξ
Μοιραστείτε το:           
Τι είναι kick boxing;
Kick boxing είναι ένα ατομικό άθλημα μάχης, κάτι σαν πολεμική τέχνη πο...
Τι είναι πάλη;
Πάλη είναι ένα ολυμπιακό άθλημα μάχης που ξεκίνησε από την Αρχαία Ελλά...
  Βελτίωση - διόρθωση άρθρου:
ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ...
αρθράκι tag κατηγορία