ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Τι είναι
ρεβάνς
ΕΠΟΜΕΝΟ
Τι είναι
kick boxing

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ  INTERNET  ΣΠΙΤΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΕΝΔΥΣΗ  ΟΜΟΡΦΙΑ  ΥΓΕΙΑ  ΦΑΓΗΤΟ  ΦΥΣΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  ΕΡΓΑΣΙΑ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ΟΧΗΜΑΤΑ  ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ  ΔΙΑΦΟΡΑ
οικονομικές ορολογίες
δείτε όλα τα άρθρα για την οικονομική κρίση »
Ολα τα παπουτσια online
δείτε καθημερινά όλα τα παπούτσια online »

Τι είναι πάλη;

  » ΑΡΧΙΚΗ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Tι είναι πάλη
Πάλη είναι ένα ολυμπιακό άθλημα μάχης που ξεκίνησε από την Αρχαία Ελλάδα και μάλιστα συμπεριλαμβανόταν στα αγωνίσματα των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων. Μάλιστα θεωρείται ίσως η αρχαιότερη μορφή μάχης.


Η πρώτη γραπτή αναφορά στο αγώνισμα αυτό γίνεται στην ελληνική μυθολογία και συγκεκριμένα στην Ιλιάδα από τον Όμηρο τον 13ο π.Χ. αιώνα, αν και υπάρχουν παλιότερες τοιχογραφίες σε σπηλιές στη Γαλλία.

Στο άθλημα της πάλης αγωνίζονται δύο άντρες και κερδίζει ο δυνατότερος, δηλαδή αυτός που θα καταφέρει να υποτάξει τον αντίπαλο του.

Οι πιο γνωστές παραλλαγές του αθλήματος είναι η ελληνική, η ρωμαϊκή και η ελληνορωμαϊκή πάλη που είναι συνδυασμός των δύο.

Στη σύγχρονη μορφή του αθλήματος υπάρχουν φυσικά κι άλλες πολλές παραλλαγές. Σε κάποιες μάλιστα μπορεί περιστασιακά να συμμετέχουν κι άλλοι εκτός των δύο βασικών αντιπάλων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το κατς στην Αμερική το οποίο μοιάζει περισσότερο με παρωδία παρά με πάλη, καθώς περιλαμβάνει ψεύτικα χτυπήματα και ο νικητής είναι πάντοτε προαποφασισμένος.

Είδαμε τι είναι πάλη, διαβάστε στη συνέχεια τι είναι παγκράτιο
Μοιραστείτε το:           
Τι είναι kick boxing;
Kick boxing είναι ένα ατομικό άθλημα μάχης, κάτι σαν πολεμική τέχνη πο...
  Βελτίωση - διόρθωση άρθρου:
ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ...
αρθράκι tag κατηγορία