ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Τι είναι
ποστίς
ΕΠΟΜΕΝΟ
Τι είναι
βούτυρο καριτέ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ  INTERNET  ΣΠΙΤΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΕΝΔΥΣΗ  ΟΜΟΡΦΙΑ  ΥΓΕΙΑ  ΦΑΓΗΤΟ  ΦΥΣΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  ΕΡΓΑΣΙΑ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ΟΧΗΜΑΤΑ  ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ  ΔΙΑΦΟΡΑ
οικονομικές ορολογίες
δείτε όλα τα άρθρα για την οικονομική κρίση »
Ολα τα παπουτσια online
δείτε καθημερινά όλα τα παπούτσια online »

Τι είναι spa;

  » ΑΡΧΙΚΗ / ΟΜΟΡΦΙΑ / Tι είναι spa
Spa είναι ένας χώρος περιποίησης και ομορφιάς.


Για την ακρίβεια έχει επικρατήσει να λέγεται έτσι ο χώρος όπου μπορεί κάποιος να επισκεφτεί για να κάνει διάφορες θεραπείες ομορφιάς.

Ένας χώρος spa μπορεί να περιέχει διάφορες περιποιήσεις όπως μασάζ, ποδόλουτρο, σάουνα, ιαματικά λουτρά, χαμάμ και πολλά άλλα.

Με την κυριολεκτική έννοια του όμως, το σπα είναι μια μικρή συνήθως ιαματική πισίνα, δηλαδή πισίνα με ζεστό νερό, το μπάνιο μέσα στην οποία χαλαρώνει και θεραπεύει από διάφορες παθήσεις.

Μέσα σε μια τέτοια πισίνα, μπορεί κανείς απλά να παραμείνει ακίνητος και να να χαλαρώσει απολαμβάνοντας το ευεργετικό μασάζ από τις φυσαλίδες νερού που παράγονται από διάφορα σημεία μιας τέτοιας κατασκευής.

Το μασάζ αυτό βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα για αυτό και μπορεί να βελτιώσει ή ακόμη και να θεραπεύσει από ρευματισμούς ή άλλες παθήσεις.

Επίσης μπορεί να βοηθήσει στην ανάρρωση από κάποιον τραυματισμό, ενώ βοηθάει και στην απώλεια βάρους.

Ιστορικά πιστεύεται ότι τα πρώτα spa τα έφτιαξαν Ρωμαίοι και Έλληνες, ενώ η λέξη πιθανολογείται ότι βγαίνει από τα αρχικά των λατινικών λέξεων Sanitas Per Aqua, δηλαδή υγεία μέσω του νερού.
Μοιραστείτε το:           
  Βελτίωση - διόρθωση άρθρου:
ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ...
αρθράκι tag κατηγορία