ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Τι είναι
βουλησιαρχία
ΕΠΟΜΕΝΟ
Τι είναι
κράτος δικαίου

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ  INTERNET  ΣΠΙΤΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΕΝΔΥΣΗ  ΟΜΟΡΦΙΑ  ΥΓΕΙΑ  ΦΑΓΗΤΟ  ΦΥΣΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  ΕΡΓΑΣΙΑ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ΟΧΗΜΑΤΑ  ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ  ΔΙΑΦΟΡΑ
οικονομικές ορολογίες
δείτε όλα τα άρθρα για την οικονομική κρίση »
Ολα τα παπουτσια online
δείτε καθημερινά όλα τα παπούτσια online »

Τι είναι βολονταρισμός;

  » ΑΡΧΙΚΗ / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Tι είναι βολονταρισμός
Βολονταρισμός είναι η φιλοσοφική θεωρία στην οποία κυριαρχεί η θέληση και το συναίσθημα ενάντια στο μυαλό και στη σκέψη.


Ετυμολογικά η λέξη προέρχεται από τη λατινική λέξη voluntas που είναι η θέληση, η βούληση, δηλαδή η ικανότητα να βάζουμε στόχους και να τους πραγματοποιούμε.

Στα ελληνικά ονομάζεται βουλησιαρχία, δηλαδή η κατάσταση αυτή όπου άρχει (εξουσιάζει, κυριαρχεί) η βούληση ενός ατόμου ή μιας ομάδας.

Στις ανθρώπινες σχέσεις μπορούμε να πούμε ότι βολονταρισμός είναι η ανάγκη ενός ατόμου να επιβάλλει στους άλλους τις επιθυμίες του και ασκήσει κυριαρχία επάνω του.

Η λέξη βολονταρισμός μπορεί να έχει και αρνητική σημασία, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη στάση ή τη συμπεριφορά κάποιου που πιστεύει ότι μπορεί να επιβάλλει αυτό που επιθυμεί με το έτσι θέλω.

Παράδειγμα:

» Η κυβέρνηση πρέπει να αφήσει τους βολονταρισμούς και να κάνει διάλογο με την κοινωνία για να ακούσει και να προσπαθήσει να λύσει τα προβλήματα της.
Μοιραστείτε το:           
  Βελτίωση - διόρθωση άρθρου:
ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ...
αρθράκι tag κατηγορία