ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Τι είναι
παράνομη σχέση
ΕΠΟΜΕΝΟ
Τι είναι
ελεύθερη σχέση

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ  INTERNET  ΣΠΙΤΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΕΝΔΥΣΗ  ΟΜΟΡΦΙΑ  ΥΓΕΙΑ  ΦΑΓΗΤΟ  ΦΥΣΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  ΕΡΓΑΣΙΑ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ΟΧΗΜΑΤΑ  ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ  ΔΙΑΦΟΡΑ
οικονομικές ορολογίες
δείτε όλα τα άρθρα για την οικονομική κρίση »
Ολα τα παπουτσια online
δείτε καθημερινά όλα τα παπούτσια online »

Τι είναι πλατωνική σχέση;

  » ΑΡΧΙΚΗ / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Tι είναι πλατωνική σχέση
Πλατωνική σχέση είναι ένα είδος σχέσης στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνονται οι σαρκικές απολαύσεις αλλά δίνεται βαρύτητα μόνο στο πνευματικό ή ψυχικό κομμάτι.


Στις σχέσεις αυτές κατά κανόνα οι υλικές απολαύσεις έρχονται σε δεύτερη μοίρα και το ενδιαφέρον στρέφεται στην κατανόηση, το σεβασμό, την επικοινωνία και το συναίσθημα.

Στην πραγματικότητα παρόλο που οι σχέσεις αυτές θεωρούνται ότι έχουν βάθος, στην πράξη είναι πολύ δύσκολο να κρατήσουν καθώς ίσως να έρχονται σε αντίθεση με την φυσική πορεία μιας σχέσης που στις περισσότερες φορές η ερωτική συνεύρεση θεωρείται φυσικό επακόλουθο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές πλατωνικές σχέσεις μπορεί να εξελιχθούν και σε «κανονικές» μετά από κάποιο διάστημα. Όταν οι άνθρωποι τα βρίσκουν συναισθηματικά, είναι πολύ πιθανόν αυτό να εξελιχθεί και σε σωματικό επίπεδο.

Ο όρος «πλατωνική σχέση» στις μέρες μας πολλές φορές χρησιμοποιείται και με μία ειρωνική ή χιουμοριστική διάθεση για να σατιριστεί το γεγονός ότι μια σχέση δεν έχει προχωρήσει ακόμα αρκετά ώστε να έχει ολοκληρωθεί και σωματικά.

Είδαμε τι είναι πλατωνική σχέση, διαβάστε στη συνέχεια τι είναι ελεύθερη σχέση
Μοιραστείτε το:           
Τι είναι παράνομη σχέση;
Παράνομη σχέση είναι μία σχέση που θεωρείται απαγορευμένη ή μη αποδεκτ...
Τι είναι γάμος;
Γάμος είναι η συμφωνία δύο ανθρώπων να ενώσουν τις ζωές τους σε μία κο...
Τι είναι άρωμα με φερομόνες;
Άρωμα με φερομόνες είναι μια κατηγορία αρωμάτων του εμπορίου τα οποία ...
  Βελτίωση - διόρθωση άρθρου:
ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ...
αρθράκι tag κατηγορία