ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Τι είναι
κέρλινγκ
ΕΠΟΜΕΝΟ
Τι είναι
ΕΠΟ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ  INTERNET  ΣΠΙΤΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΕΝΔΥΣΗ  ΟΜΟΡΦΙΑ  ΥΓΕΙΑ  ΦΑΓΗΤΟ  ΦΥΣΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  ΕΡΓΑΣΙΑ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ΟΧΗΜΑΤΑ  ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ  ΔΙΑΦΟΡΑ
οικονομικές ορολογίες
δείτε όλα τα άρθρα για την οικονομική κρίση »
Ολα τα παπουτσια online
δείτε καθημερινά όλα τα παπούτσια online »

Τι είναι ΠΑΕ;

  » ΑΡΧΙΚΗ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Tι είναι ΠΑΕ
Παε είναι ένας όρος που ακούμε συχνά στο ποδόσφαιρο όταν αναφερόμαστε σε κάποια ομάδα. Πιο συγκεκριμένα χρησιμοποιείται μαζί με το όνομα της ομάδας (π.χ. ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΠΑΕ ΠΑΟΚ κλπ).


Στην πραγματικότητα πρόκειται για τα αρχικά των λέξεων Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία. Και επειδή όλες οι επαγγελματικές ομάδες είναι υποχρεωτικά και εταιρίες, αυτές δεν ονομάζονται απλά ΑΕ, αλλά ΠΑΕ.

Ο όρος ΠΑΕ δεν χρησιμοποιείται για ομάδες που παίζουν σε ερασιτεχνικές κατηγορίες. Αυτές συνήθως αναφέρονται ως Αθλητικοί Όμιλοι (ΑΟ), Γυμναστικοί Σύλλογοι (ΓΣ) κλπ.

Οι ΠΑΕ είναι κανονικές Ανώνυμες Εταιρίες με καταστατικό, μετοχικό κεφάλαιο, μετόχους κλπ με τη διαφορά ότι διέπονται και από κάποιους ειδικούς όρους όπως για παράδειγμα ότι η λειτουργία τους πρέπει να συμβαδίζει με το καταστατικό της ΕΠΟ και τους κανονισμούς της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ.

Είδαμε τι είναι ΠΑΕ, διαβάστε στη συνέχεια τι είναι ΕΠΟ
Μοιραστείτε το:           
Τι είναι ανώνυμη εταιρία;
Ανώνυμη εταιρία είναι ένα είδος εταιρικής σύμπραξης που υπάγεται στο ε...
  Βελτίωση - διόρθωση άρθρου:
ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ...
αρθράκι tag κατηγορία