ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Τι είναι
σμυρναίικα σουτζουκάκια
ΕΠΟΜΕΝΟ
Τι είναι
brunch

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ  INTERNET  ΣΠΙΤΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΕΝΔΥΣΗ  ΟΜΟΡΦΙΑ  ΥΓΕΙΑ  ΦΑΓΗΤΟ  ΦΥΣΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  ΕΡΓΑΣΙΑ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ΟΧΗΜΑΤΑ  ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ  ΔΙΑΦΟΡΑ
οικονομικές ορολογίες
δείτε όλα τα άρθρα για την οικονομική κρίση »
Ολα τα παπουτσια online
δείτε καθημερινά όλα τα παπούτσια online »

Τι είναι δεκατιανό;

  » ΑΡΧΙΚΗ / ΦΑΓΗΤΟ / Tι είναι δεκατιανό
Δεκατιανό είναι ένα από τα πέντε γεύματα που πρέπει να κάνουμε μέσα στην μέρα.


Στην ουσία μαζί με το απογευματινό πρόκειται για ενδιάμεσο γεύμα και όχι ένα από τα τρία βασικά που είναι το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό.

Το δεκατιανό λέγεται έτσι γιατί συνήθως τρώγεται στις 10 το πρωί με την λογική ότι κάποιος τρώει πρωινό στις 7 και θα φάει το μεσημεριανό του γύρω στη 1 το μεσημέρι, οπότε είναι ακριβώς στη μέση.

Συνήθως είναι ένα ελαφρύ κολατσιό, για παράδειγμα ένα φρούτο, ένα γιαουρτάκι με μια φρυγανιά, μια φέτα ψωμί με λίγο μέλι, ένα κουλούρι, ένα κομμάτι κέικ κλπ.

Το δεκατιανό πολύς κόσμος το παραλείπει γιατί το υποτιμάει και το θεωρεί άχρηστο ή γιατί απορροφάται στην δουλειά και δεν προλαβαίνει.

Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό γεύμα, καθώς κινητοποιεί τον μεταβολισμό μας αφού του δίνουμε συνεχώς κάτι για να κάψει.

Μάλιστα όταν κάνουμε δίαιτα θεωρείται άκρως απαραίτητο και λόγω μεταβολισμού, αλλά και λόγω του ότι αν φάμε δεκατιανό θα πεινάμε λιγότερο το μεσημέρι, άρα θα φάμε λιγότερο.

Είδαμε τι είναι δεκατιανό, διαβάστε στη συνέχεια τι είναι brunch
Μοιραστείτε το:           
Τι είναι απογευματινό (φαγητό);
Απογευματινό είναι ένα από τα πέντε συνολικά γεύματα που πρέπει να τρώ...
Τι είναι ημιδιατροφή;
Ημιδιατροφή είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται από ξενοδοχεία και γεν...
  Βελτίωση - διόρθωση άρθρου:
ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ...
αρθράκι tag κατηγορία