menu
Οικονομία Τεχνολογία Internet Σπίτι Άνθρωπος Ένδυση Φαγητό Πολιτισμός Διάφορα Υπολογιστές Ομορφιά Υγεία Φύση Εργασία Αθλητισμός Επιχειρήσεις Οχήματα
/ ΦΑΓΗΤΟ / ΚΑΣΤΕΡ ΠΑΟΥΝΤΕΡ

Τι είναι κάστερ πάουντερ;

Κάστερ πάουντερ είναι μια σκόνη που χρησιμοποιείται κατά κόρον στη ζαχαροπλαστική.

Η σκόνη αυτή έχει κατάλευκο χρώμα και υφή από αλεύρι. Στην ουσία είναι κορν φλάουρ με προσθήκη αρώματος βανίλιας, κατάλληλο για ζαχαροπλαστική.

Διαλύεται εύκολα σε γάλα και έχει τέλειο γευστικό και αισθητικό αποτέλεσμα.

Επινοήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία ως υποκατάστατο της κρέμας ζαχαροπλαστικής χωρίς αυγά.

Με το κάστερ πάουντερ μπορούμε να φτιάξουμε κρέμες με γάλα, αρωματικά ρυζόγαλα, υπέροχες μαρέγκες, σάλτσες βανίλιας, μους και πολλές ακόμη γλυκές γεύσεις.

Στη Βόρεια Ελλάδα είναι πολύ διάσημο και θα το βρείτε εύκολα σε κάθε σούπερ μάρκετ. Σε κάποιες περιοχές δεν είναι τόσο διαδεδομένο.

Είδαμε τι είναι κάστερ πάουντερ, διαβάστε στη συνέχεια τι είναι άνθος αραβοσίτου



Τι είναι κορν φλάουρ;Κορν φλάουρ είναι ένα από τα πολλά είδη αλεύρων που...
Τι είναι γκανάζ;Γκανάζ είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική (πιο...
Τι είναι μιλφέιγ;Μιλφέιγ είναι ένα παραδοσιακό γλυκό της γαλλικής κουζίνας, το οποίο...


/ ΦΑΓΗΤΟ / ΚΑΣΤΕΡ ΠΑΟΥΝΤΕΡ