menu
Οικονομία Τεχνολογία Internet Σπίτι Άνθρωπος Ένδυση Φαγητό Πολιτισμός Διάφορα Υπολογιστές Ομορφιά Υγεία Φύση Εργασία Αθλητισμός Επιχειρήσεις Οχήματα
/ ΦΑΓΗΤΟ / ΕΣΚΑΡΟΛ

Τι είναι εσκαρόλ;

Εσκαρόλ είναι ένα είδος λαχανικού και πιο συγκεκριμένα κάποιο είδος χόρτου.


Πρόκειται για ένα πράσινο χορταρικό, το οποίο μοιάζει με αντίδι ή σγουρή σαλάτα μαρούλι.

Τα εξωτερικά πράσινα φύλλα του έχουν μια χαρακτηριστική πικράδα η οποία εξασθενεί όσο πηγαίνουμε προς το εσωτερικό όπου τα φύλλα ασπρίζουν.

Το εσκαρόλ τρώγεται είτε ωμό σε σαλάτες (αν είναι τρυφερό), είτε και βρασμένο πάλι σε σαλάτες ή ως συνοδευτικό σε διάφορες άλλες συνταγές.

Πρόκειται για ένα πολύ νόστιμο και θρεπτικό χορταρικό το οποίο χρησιμοποιείται πάρα πολύ σε διάφορες σούπες.

Το εσκαρόλ ή αλλιώς σκαρόλη είναι ένα λαχανικό βελγικής καταγωγής και το όνομα του προέρχεται από το γαλλικό escarole.

Παράγεται όλο τον χρόνο, αν και η εποχή του είναι το καλοκαίρι και συγκεκριμένα από τον Ιούνιο μέχρι και τον Οκτώβριο που η παραγωγή του αυξάνεται πολύ.






/ ΦΑΓΗΤΟ / ΕΣΚΑΡΟΛ