Οικονομία Τεχνολογία Internet Σπίτι Άνθρωπος Ένδυση Φαγητό Πολιτισμός Διάφορα Υπολογιστές Ομορφιά Υγεία Φύση Εργασία Αθλητισμός Επιχειρήσεις Οχήματα
Τι είναι εσκαρόλ;
Εσκαρόλ είναι ένα είδος λαχανικού και πιο συγκεκριμένα κάποιο είδος χόρτου.Πρόκειται για ένα πράσινο χορταρικό, το οποίο μοιάζει με αντίδι ή σγουρή σαλάτα μαρούλι.
Τα εξωτερικά πράσινα φύλλα του έχουν μια χαρακτηριστική πικράδα η οποία εξασθενεί όσο πηγαίνουμε προς το εσωτερικό όπου τα φύλλα ασπρίζουν.
Το εσκαρόλ τρώγεται είτε ωμό σε σαλάτες (αν είναι τρυφερό), είτε και βρασμένο πάλι σε σαλάτες ή ως συνοδευτικό σε διάφορες άλλες συνταγές.
Πρόκειται για ένα πολύ νόστιμο και θρεπτικό χορταρικό το οποίο χρησιμοποιείται πάρα πολύ σε διάφορες σούπες.
Το εσκαρόλ ή αλλιώς σκαρόλη είναι ένα λαχανικό βελγικής καταγωγής και το όνομα του προέρχεται από το γαλλικό escarole.
Παράγεται όλο τον χρόνο, αν και η εποχή του είναι το καλοκαίρι και συγκεκριμένα από τον Ιούνιο μέχρι και τον Οκτώβριο που η παραγωγή του αυξάνεται πολύ.
Δημοφιλή
Τι είναι εσπρέσο λούγκο;Τι είναι σπορέλαιο;
Τι είναι φυτίνη;
Τι είναι νισεστέ;
Tags
λαχανικά σαλάτες σούπες Στην τύχη...
Άρθρο ή
Tag