ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Τι είναι
κιλότο
ΕΠΟΜΕΝΟ
Τι είναι
ογκρατέν

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ  INTERNET  ΣΠΙΤΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΕΝΔΥΣΗ  ΟΜΟΡΦΙΑ  ΥΓΕΙΑ  ΦΑΓΗΤΟ  ΦΥΣΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  ΕΡΓΑΣΙΑ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ΟΧΗΜΑΤΑ  ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ  ΔΙΑΦΟΡΑ
οικονομικές ορολογίες
δείτε όλα τα άρθρα για την οικονομική κρίση »
Ολα τα παπουτσια online
δείτε καθημερινά όλα τα παπούτσια online »

Τι είναι φάβα;

  » ΑΡΧΙΚΗ / ΦΑΓΗΤΟ / Tι είναι φάβα
Φάβα είναι ένα τρόφιμο που παρασκευάζεται από αποξηραμένους σπόρους οσπρίων, συνήθως αρακά ή λαθύρου, αλλά και από άλλα όσπρια (μπιζέλια, φασόλια κλπ).


Συγκεκριμένα από τον κλασικό πράσινο αρακά παράγεται η πράσινη φάβα η οποία όμως δεν είναι και τόσο διαδεδομένη.

Αντίθετα από τον λάθυρο ή λαθούρι παράγεται η κίτρινη φάβα, η οποία είναι ευρέως γνωστή και ως φάβα Σαντορίνης, καθώς εκεί ευδοκιμεί το συγκεκριμένο φυτό.

Το φυτό αυτό είναι άνυδρο (δηλαδή καλλιεργείται χωρίς νερό από πότισμα) και οι σπόροι του έχουν χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα. Μάλιστα πολλοί το αποκαλούν κίτρινο αρακά.

Η φάβα σαν τελικό φαγητό είναι μια πολύ νόστιμη αλοιφή η οποία φτιάχνεται από τα πολτοποιημένα όσπρια που αναφέραμε πιο πάνω.

Το πιάτο σερβίρεται συνήθως σαν ορεκτικό με αρκετό φρέσκο λάδι από πάνω και μπόλικο φρεσκοκομμένο κρεμμύδι ή και μαϊντανό.

Θεωρείται πολύ καλός και νόστιμος μεζές για ούζο ή τσίπουρο και συνδυάζεται συνήθως με ψάρια και θαλασσινά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν τρώγεται και με κρεατικά.

Είδαμε τι είναι φάβα, διαβάστε στη συνέχεια τι είναι φακόρυζο
Μοιραστείτε το:           
Τι είναι ρεβιθόρυζο;
Ρεβιθόρυζο είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο, το οποίο στις μέρες μ...
  Βελτίωση - διόρθωση άρθρου:
ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ...
αρθράκι tag κατηγορία