menu
Οικονομία Τεχνολογία Internet Σπίτι Άνθρωπος Ένδυση Φαγητό Πολιτισμός Διάφορα Υπολογιστές Ομορφιά Υγεία Φύση Εργασία Αθλητισμός Επιχειρήσεις Οχήματα
/ ΦΑΓΗΤΟ / ΚΟΝΦΙ

Τι είναι κονφί;

Κονφί είναι ένα είδος μαγειρέματος, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν τρόπος συντήρησης διάφορων τροφών.


Η λέξη είναι γαλλικής προέλευσης και φυσικά ο τρόπος αυτός μαγειρικής προέρχεται από την Γαλλική κουζίνα.

Ουσιαστικά το κονφί είναι κάτι σαν το σωτάρισμα ή καλύτερα σαν το τσιγάριασμα το οποίο είναι τρόπος παρασκευής του τσιγαριαστού κρέατος στην Κρήτη ή των τσιγαριαστών χόρτων στην Κέρκυρα.

Ουσιαστικά κατά το τσιγάρισμα, το όποιο υλικό (κρέας, λαχανικά κλπ) μπαίνει σε δυνατή φωτιά με καυτό λάδι μέχρι να πάρει χρώμα και μετά αφήνεται να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά.

Όταν κάνουμε κονφί γίνεται το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή το υλικό πρώτα σιγοβράζει για ώρες (μπαίνει σε κρύο λάδι ή λίπος) και το ροδίζουμε στο τέλος.

Συνήθως το κονφί γίνεται με κρέας πάπιας ή χήνας και μάλιστα βράζει μέσα στο λίπος τους, αλλά υπάρχει και κονφί φρούτων.

Εκτός από το ότι το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο, με το κονφί τα τρόφιμα συντηρούνται για μήνες μέσα στο λίπος ακόμη και για μήνες!

Είδαμε τι είναι κονφί, διαβάστε στη συνέχεια τι είναι βούτυρο μαιτρ ντ οτέλ




Τι είναι βούτυρο καφέ ντε Παρί;Βούτυρο καφέ ντε Παρί είναι είναι ένα είδος βουτύρου με βάση της...
Τι είναι κονφιτούρα;Κονφιτούρα είναι ένα είδος γλυκού που απαντάται κυρίως στην Γαλλική...


/ ΦΑΓΗΤΟ / ΚΟΝΦΙ