menu
Οικονομία Τεχνολογία Internet Σπίτι Άνθρωπος Ένδυση Φαγητό Πολιτισμός Διάφορα Υπολογιστές Ομορφιά Υγεία Φύση Εργασία Αθλητισμός Επιχειρήσεις Οχήματα
/ ΦΑΓΗΤΟ / ΚΟΝΦΙΤΟΥΡΑ

Τι είναι κονφιτούρα;

κονφιτούρα φωτογραφία


Κονφιτούρα είναι ένα είδος γλυκού που απαντάται κυρίως στην Γαλλική κουζίνα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει και σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα στην Κύπρο.

Για την ακρίβεια πρόκειται για μια παρασκευή που βρίσκεται ανάμεσα στην μαρμελάδα και στο γλυκό του κουταλιού, είναι δηλαδή κάτι ενδιάμεσο.


Συνήθως, η κονφιτούρα (confiture στα Γαλλικά) περιέχει φρούτα κομμένα σε κομμάτια, αλλά και χυμό φρούτων.

Ωστόσο κονφιτούρα μπορεί να γίνει και με ξηρούς καρπούς (πχ κάστανα) ή ακόμη και με γάλα (καραμέλα γάλακτος).

Σε κάθε περίπτωση, το μίγμα βράζει καλά μαζί με αρκετή ποσότητα ζάχαρης (όπως ακριβώς δηλαδή και τα γλυκά του κουταλιού και οι μαρμελάδες) προκειμένου να δέσει και το ζουμί της να γίνει σαν παχύρρευστο σιρόπι.

Τρώγεται πάνω στην γαλλική μπαγκέτα, αλλά μπορεί επίσης να συνοδέψει υπέροχα τυριά όπως το καμαμπέρ, το μπρι και άλλα.

Κλασικό παράδειγμα ελληνικής κονφιτούρας είναι το ρετσέλι σύκου, το οποίο είναι κάτι ανάμεσα σε μαρμελάδα και γλυκό συκαλάκι.

Διαβάστε στη συνέχεια τι είναι μιλφέιγ




Τι είναι κονφί;Κονφί είναι ένα είδος μαγειρέματος, το οποίο μπορεί να...
Τι είναι ρετσέλι;Ρετσέλι είναι μια συνταγή ζαχαροπλαστικής η οποία προέρχεται από...
Τι είναι ρετσέλι σύκου;Ρετσέλι σύκου είναι ένα είδος γλυκού με βάση το αγαπημένο φρούτο...
Τι είναι ρετσέλι κολοκύθας;Ρετσέλι κολοκύθας είναι ένα διαδεδομένο είδος από ρετσέλι μαζί με...


/ ΦΑΓΗΤΟ / ΚΟΝΦΙΤΟΥΡΑ