menu
Οικονομία Τεχνολογία Internet Σπίτι Άνθρωπος Ένδυση Φαγητό Πολιτισμός Διάφορα Υπολογιστές Ομορφιά Υγεία Φύση Εργασία Αθλητισμός Επιχειρήσεις Οχήματα
/ ΦΑΓΗΤΟ / ΠΟΣΕ

Τι είναι ποσέ;

Ποσέ είναι ένας τρόπος μαγειρέματος, ο οποίος προέρχεται από τη γαλλική κουζίνα.


Πρόκειται για μια υγιεινή μέθοδο μαγειρέματος, μιας και το φαγητό ψήνεται σε νερό χωρίς λάδι ή άλλο μαγειρικό λίπος.

Στην ουσία είναι ψήσιμο σε νερό που σιγοβράζει.

Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιείται και ζωμός κρέατος, διάφορα αρωματικά, λεμόνι ή ξύδι, αλλά σε καμία περίπτωση λάδι ή άλλη λιπαρή ουσία.

Κατά το ψήσιμο ποσέ, το φαγητό βυθίζεται στο νερό που σιγοβράζει, εκμεταλλευόμενο και τον ατμό που δημιουργείται.

Με αυτόν το τρόπο μαγειρέματος μπορούμε να φτιάξουμε αυγά, ψάρια ή ακόμη και κρέας.

Τα αυγά ποσέ είναι ίδια με τα τηγανητά (αυγά μάτια) με τη διαφορά ότι γίνονται χωρίς καθόλου λάδι.

Διαβάστε στη συνέχεια τι είναι μπεσαμέλ




Τι είναι αυγόφετες;Αυγόφετες είναι ένα φαγητό που φτιάχνεται από αυγά και ψωμί. Στην...
Τι είναι σεφ;Σεφ είναι ένας χαρακτηρισμός ή αξίωμα αν προτιμάτε, το οποίο...


/ ΦΑΓΗΤΟ / ΠΟΣΕ