menu
Οικονομία Τεχνολογία Internet Σπίτι Άνθρωπος Ένδυση Φαγητό Πολιτισμός Διάφορα Υπολογιστές Ομορφιά Υγεία Φύση Εργασία Αθλητισμός Επιχειρήσεις Οχήματα
/ ΦΑΓΗΤΟ / ΚΟΝΚΑΣΕ

Τι είναι κονκασέ;

κονκασέ φωτογραφία


Κονκασέ είναι τα τεμαχισμένα κομμάτια περίπου ίδιων διαστάσεων. Ο όρος αναφέρεται στη μαγειρική όταν θέλουμε να κόψουμε σε μικρά κυβάκια ένα φρούτο ή ένα λαχανικό.

Η λέξη κονκασέ προέρχεται από τη γαλλική concasse.


Αναφέρεται στον τρόπο που κόβουμε την πρώτη ύλη για μαγειρική. Πρόκειται για μικρά τεμάχια συνήθως χωρίς τη φλούδα και χωρίς τα σπόρια. Τα κομμάτια χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη για να μαγειρέψουμε.

Για παράδειγμα η ντομάτα κονκασέ πωλείται σε κονσέρβα και πρόκειται για κομματάκια (κυβάκια) ντομάτας χωρίς φλοιό και σπόρια.

Το προϊόν χρησιμοποιείται για να φτιάξουμε σάλτσα. Δεν είναι όμως έτοιμος ντοματοπολτός.

Τα κομματάκια τα λιώνουμε εμείς στην κατσαρόλα και δίνεται η αίσθηση ότι εκείνη την ώρα κόψαμε τη ντομάτα.

Διαβάστε στη συνέχεια τι είναι ντομάτα κονκασέ




Τι είναι κοκκινιστό;Κοκκινιστό είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται στη μαγειρική για να...


/ ΦΑΓΗΤΟ / ΚΟΝΚΑΣΕ