menu
Οικονομία Τεχνολογία Internet Σπίτι Άνθρωπος Ένδυση Φαγητό Πολιτισμός Διάφορα Υπολογιστές Ομορφιά Υγεία Φύση Εργασία Αθλητισμός Επιχειρήσεις Οχήματα
/ ΦΑΓΗΤΟ / ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

Τι είναι κριθαράκι;

κριθαράκι φωτογραφία


Κριθαράκι είναι ένα είδος ζυμαρικού που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στη μεσογειακή κουζίνα.

Πήρε το όνομα του από το κριθάρι λόγω του σχήματος του μιας και θα μπορούσαμε να πούμε ότι μοιάζει σαν κόκκος κριθαριού, σιταριού ή ρυζιού.


Στην πραγματικότητα φτιάχνεται από σιμιγδάλι, όπως και όλα τα υπόλοιπα ζυμαρικά (σπαγγέτι, πένες, στριφτά, χυλοπίτες κλπ).

Επίσης και ο τρόπος μαγειρέματος του, δεν διαφέρει από αυτόν που ακολουθούμε και με τα υπόλοιπα ζυμαρικά.

Το κριθαράκι ή αλλιώς μανέστρα χρησιμοποιείται πολύ στην ελληνική, την ιταλική και γενικότερα την μεσογειακή κουζίνα, καθώς αποτελεί την βάση για αρκετά και πολύ νόστιμα πιάτα.

Χαρακτηριστικές συνταγές με κριθαράκι είναι το γιουβέτσι με αρνί ή μοσχάρι και τα τελευταία χρόνια και το πιο γκουρμέ κριθαρότο.

Πρόκειται για ένα πασπαρτού ζυμαρικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στην κατσαρόλα, όσο και στον φούρνο.

Διαβάστε στη συνέχεια τι είναι κριθαρότο




Τι είναι λιγκουίνι;Λιγκουίνι είναι ένα είδος ζυμαρικού που χρησιμοποιείται κατά κύριο...
Τι είναι χυλοπίτες;Χυλοπίτες είναι ένα είδος παραδοσιακού ζυμαρικού που...
Τι είναι σιμιγδάλι;Σιμιγδάλι είναι μια σκόνη σαν αλεύρι που χρησιμοποιείται σε...
Τι είναι γιουβέτσι;Γιουβέτσι είναι ένα ελληνικό πιάτο που φτιάχνεται με βάση το...


/ ΦΑΓΗΤΟ / ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ