menu
Οικονομία Τεχνολογία Internet Σπίτι Άνθρωπος Ένδυση Φαγητό Πολιτισμός Διάφορα Υπολογιστές Ομορφιά Υγεία Φύση Εργασία Αθλητισμός Επιχειρήσεις Οχήματα
/ ΦΑΓΗΤΟ / ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ

Τι είναι σιμιγδάλι;

Σιμιγδάλι είναι μια σκόνη σαν αλεύρι που χρησιμοποιείται σε διάφορες συνταγές της ελληνικής κουζίνας και όχι μόνο.

Πήρε το όνομα του από την αρχαία ελληνική λέξη σεμιδάλις που χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοι μας για ένα πολύ λεπτό και ψιλοκοσκινισμένο αλεύρι φτιαγμένο από σιτάρι.


Το σιμιγδάλι στην ουσία φτιάχνεται από κομμάτια σπασμένου σιταριού τα οποία βρέχονται, αλέθονται, ξηραίνονται και κοσκινίζονται.

Υπάρχουν δύο τύποι σιμιγδαλιού, το ψιλό και το χοντρό σιμιγδάλι με τα οποία φτιάχνονται διάφορα γλυκά όπως ο σιμγδαλένιος χαλβάς, το γαλακτομπούρεκο, το σάμαλι, ακόμη και η γλυκιά μπουγάτσα με κρέμα.

Επίσης από αυτό το υλικό φτιάχνονται και τα περισσότερα, αν όχι όλα τα ζυμαρικά, όπως το σπαγγέτι, οι χυλοπίτες, το κριθαράκι κλπ.

Γενικά πρόκειται για ένα τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας πλούσιο σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, καθώς και άλλα στοιχεία.

Διαβάστε στη συνέχεια τι είναι κεικ




Τι είναι κριθαράκι;Κριθαράκι είναι ένα είδος ζυμαρικού που χρησιμοποιείται κατά κύριο...
Τι είναι κριθαρότο;Κριθαρότο είναι ένα γκουρμέ πιάτο με βάση το κριθαράκι. Στην...
Τι είναι λιγκουίνι;Λιγκουίνι είναι ένα είδος ζυμαρικού που χρησιμοποιείται κατά κύριο...
Τι είναι χυλοπίτες;Χυλοπίτες είναι ένα είδος παραδοσιακού ζυμαρικού που...


/ ΦΑΓΗΤΟ / ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ