menu
Οικονομία Τεχνολογία Internet Σπίτι Άνθρωπος Ένδυση Φαγητό Πολιτισμός Διάφορα Υπολογιστές Ομορφιά Υγεία Φύση Εργασία Αθλητισμός Επιχειρήσεις Οχήματα
/ ΦΑΓΗΤΟ / ΝΟΥΜΠΟΥΛΟ

Τι είναι νούμπουλο;

Νούμπουλο είναι ένα είδος αλλαντικού που παρασκευάζεται κατά κύριο λόγο, αν όχι αποκλειστικά, στην Κέρκυρα.


Φτιάχνεται από χοιρινό κρέας, και για την ακρίβεια μπριζόλα με λίγο λίπος και χωρίς κόκκαλο.

Στη γεύση το νούμπουλο μοιάζει πολύ με προσούτο, αν και πολλοί καλοφαγάδες λένε ότι ίσως είναι και πιο νόστιμο.

Για την παρασκευή του, το κρέας μαρινάρεται μέσα σε κόκκινο κρασί και κατόπιν τυλίγεται σε έντερο μαζί με διάφορα μπαχαρικά και καπνίζεται.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια του καπνίσματος δένουν όλα τα αρώματα από τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά που το κάνουν πεντανόστιμο.

Το νούμπουλο είναι ένα εξαιρετικό πικάντικο έδεσμα το οποίο τρώγεται ιδανικά με αυγά ή σκέτο, αλλά και ως αλλαντικό σε πίτες ή σάντουιτς.

Θα το βρείτε σε διάφορα "ψαγμένα" delicatessen και φυσικά στην Κέρκυρα.

Είδαμε τι είναι νούμπουλο, διαβάστε στη συνέχεια τι είναι προσούτο




Τι είναι πανσέτα;Πανσέτα είναι ένας γαστρονομικός όρος ο οποίος σχετίζεται με το...
Τι είναι χαμόν σεράνο;Χαμόν σεράνο είναι ένα νόστιμο αλλαντικό που φτιάχνεται κατά κύριο...
Τι είναι τσορίθο;Τσορίθο είναι ένα είδος αλλαντικού και συγκεκριμένα λουκάνικου που...


/ ΦΑΓΗΤΟ / ΝΟΥΜΠΟΥΛΟ