Οικονομία Τεχνολογία Internet Σπίτι Άνθρωπος Ένδυση Φαγητό Πολιτισμός Διάφορα Υπολογιστές Ομορφιά Υγεία Φύση Εργασία Αθλητισμός Επιχειρήσεις Οχήματα
Τι είναι γιουβαρλάκια;

Γιουβαρλάκια είναι ένα από τα πιο γνωστά παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας.
Τα γιουβαρλάκια είναι στην ουσία μικρές σφαίρες από κιμά, κάτι σαν κεφτεδάκια, τα οποία όμως έχουν και ρύζι και διάφορα μυρωδικά.
Συνήθως τρώγονται σαν σούπα με ρύζι ή απλά με λίγη σάλτσα, και σχεδόν πάντοτε με αυγολέμονο.
Τα γιουβαρλάκια είναι μια από τις πιο χορταστικές σούπες που σερβίρεται ζεστή και συνδυάζεται πολύ ωραία με τυρί φέτα.
Είναι ένα πιάτο με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, το οποίο έχει ενσωματωθεί πλήρως στην ελληνική κουζίνα.
Άλλωστε και το όνομα του πιάτου είναι τουρκικής προέλευσης και συγκεκριμένα βγαίνει από τη λέξη yuvarlak που σημαίνει στρογγυλός.
Διαβάστε στη συνέχεια τι είναι κυρίως πιάτο
Τι είναι χουνκιάρ μπεγεντί;Χουνκιάρ μπεγεντί είναι ένα πεντανόστιμο παραδοσιακό πιάτο της...
Τι είναι σουτζουκάκι;Σουτζουκάκι είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που φτιάχνεται...
Τι είναι κεμπάπ;Κεμπάπ είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται στη μαγειρική με πολλές...
Τι είναι γιαουρτλού;Γιαουρτλού είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της πολίτικης κουζίνας. Λέγετα...
Τι είναι σμυρναίικα σουτζουκάκια;Σμυρναίικα σουτζουκάκια είναι μια παραδοσιακή μικρασιάτικη συνταγή...