menu
Οικονομία Τεχνολογία Internet Σπίτι Άνθρωπος Ένδυση Φαγητό Πολιτισμός Διάφορα Υπολογιστές Ομορφιά Υγεία Φύση Εργασία Αθλητισμός Επιχειρήσεις Οχήματα
/ ΦΑΓΗΤΟ / ΠΑΣΤΟ

Τι είναι παστό;

παστό φωτογραφία


Παστό είναι ένα είδος συντήρησης που γίνεται σε ορισμένα τρόφιμα ευρείας κατανάλωσης.

Η διαδικασία του παστώματος γίνεται με χρήση μεγάλης ποσότητας αλατιού, σε βαθμό που αυτό λειτουργεί ως συντηρητικό.


Έτσι το τρόφιμο διατηρείται σε άριστη κατάσταση και χωρίς πρόβλημα για μήνες, ακόμη και εκτός ψυγείου!

Μάλιστα έτσι ξεκίνησε ο κόσμος να φτιάχνει παστά τρόφιμα, για να τα συντηρεί, παλιότερα που δεν υπήρχαν ψυγεία.

Συνήθως παστά γίνονται κρέατα, αλλαντικά και φυσικά ψάρια. Μάλιστα ο παστός μπακαλιάρος συνεχίζει ακόμη και στις μέρες μας να αποτελεί διαχρονική αξία.

Φυσικά για να καταναλωθούν τα παστά πρέπει να αφαιρεθεί όλο το αλάτι και να ακολουθήσει μια διαδικασία "ξαλμυρίσματος".

Το ξαλμύρισμα γίνεται σε νερό, στο οποίο τοποθετείται το παστό τρόφιμο, και το οποίο αλλάζεται πολλές φορές μέχρι να φύγει το αλάτι.

Διαβάστε στη συνέχεια τι είναι αλάτι ιμαλαΐων




Τι είναι αλίπαστα;Αλίπαστα είναι μια κατηγορία τροφίμων, τα οποία συντηρούνται με...
Τι είναι άλμη;Άλμη είναι ένα φυσικό συντηρητικό, το οποίο χρησιμοποιείται για την...
Τι είναι ταρτάρ σος;Ταρτάρ σος είναι μια πολύ ιδιαίτερη και γευστικότατη σος η οποία...


/ ΦΑΓΗΤΟ / ΠΑΣΤΟ