ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Τι είναι
σουφλέ τυριών
ΕΠΟΜΕΝΟ
Τι είναι
μπουρέκι

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ  INTERNET  ΣΠΙΤΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΕΝΔΥΣΗ  ΟΜΟΡΦΙΑ  ΥΓΕΙΑ  ΦΑΓΗΤΟ  ΦΥΣΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  ΕΡΓΑΣΙΑ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ΟΧΗΜΑΤΑ  ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ  ΔΙΑΦΟΡΑ
οικονομικές ορολογίες
δείτε όλα τα άρθρα για την οικονομική κρίση »
Ολα τα παπουτσια online
δείτε καθημερινά όλα τα παπούτσια online »

Τι είναι σουφλέ;

  » ΑΡΧΙΚΗ / ΦΑΓΗΤΟ / Tι είναι σουφλέ
Σουφλέ είναι μια τεχνική μαγειρέματος που έχει δώσει το όνομα της σε μια σειρά από αλμυρά κυρίως, αλλά και γλυκά πιάτα.


Υπάρχουν διάφορα είδη σουφλέ, τόσο γλυκά, όσο και αλμυρά. Για παράδειγμα στα αλμυρά υπάρχει το σουφλέ σπανάκι, τυριών, λαχανικών, ψαριών κλπ, ενώ πολύ ωραίο γλυκό που φτιάχνεται με αντίστοιχο τρόπο είναι το σουφλέ σοκολάτας.

Δεν πρέπει να μπερδεύεται με το ελληνικό παχυντικό φαγητό με ζυμαρικά και τυριά της δεκαετίας του 80 που για κάποιον άγνωστο λόγο ονομάστηκε κι αυτό έτσι.

Το σουφλέ είναι ένας τρόπος μαγειρέματος από τη Γαλλία και πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας απλής σφιχτής κρέμας που φτιάχνεται συνήθως με μπεσαμέλ στην οποία ανακατεύονται ασπράδια αυγών χτυπημένα σε μαρέγκα.

Μάλιστα η μαρέγκα είναι που δίνει την ανάλαφρη υφή στο σουφλέ και σε αυτήν οφείλεται και το φούσκωμα που δίνει στο πιάτο την εντυπωσιακή του εμφάνιση.

Κατόπιν μπαίνουν οι κρόκοι των αυγών και το βασικό υλικό της συνταγής (πχ το σπανάκι, το τυρί κλπ) και έτοιμο το σουφλέ.

Πρόκειται για εύκολο πιάτο, αν και υπάρχει ο κίνδυνος να μην φουσκώσει και εκεί χάνει πολύ από την εικόνα του, όχι όμως από την γεύση του.

Είδαμε τι είναι σουφλέ, διαβάστε στη συνέχεια τι είναι σουφλέ τυριών
Μοιραστείτε το:           
Τι είναι σουφλέ σπανάκι;
Σουφλέ σπανάκι είναι ένα ξεχωριστό πιάτο που γίνεται με σπανάκι και μι...
Τι είναι σουφλέ σοκολάτας;
Σουφλέ σοκολάτας είναι ένα ιδιαίτερο γλυκό -κάτι σαν κέικ- με βάση τη ...
  Βελτίωση - διόρθωση άρθρου:
ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ...
αρθράκι tag κατηγορία