menu
Οικονομία Τεχνολογία Internet Σπίτι Άνθρωπος Ένδυση Φαγητό Πολιτισμός Διάφορα Υπολογιστές Ομορφιά Υγεία Φύση Εργασία Αθλητισμός Επιχειρήσεις Οχήματα
/ ΦΑΓΗΤΟ / ΜΠΕΙΚΟΝ

Τι είναι μπέικον;

Μπέικον είναι ένα πολύ δημοφιλές αλλαντικό που φτιάχνεται από χοιρινό κρέας.


Πρόκειται για ένα από τα πιο λιπαρά αλλαντικά δεδομένου ότι φτιάχνεται από το ίδιο μέρος του ζώου που φτιάχνονται και οι πανσέτες.

Συνήθως κόβεται σε στρογγυλές φέτες ή σε λωρίδες και το λίπος είναι σε εμφανή κομμάτια που φτάνει μέχρι και το 65%.

Ακριβώς επειδή είναι τόσο λιπαρό, δεν τρώγεται άψητο. Συνήθως τηγανίζεται ή ψήνεται και τρώγεται συνοδεία αυγών, άπαχων κρεάτων, ψαριών ή και λαχανικών.

Επίσης μπαίνει σε σαλάτες, μακαρονάδες ή σος για να συνοδέψει άλλα πιάτα, ενώ τρώγεται πολύ ευχάριστα και ως ορεκτικό.

Εκτός από το διάσημο πρωϊνό με τα τηγανητά αυγά και το μπέικον, το συγκεκριμένο αλλαντικό χρησιμοποιείται σε πάρα πολλά πιάτα με πιο ξακουστά την καρμπονάρα και το κοτομπέικον.

Επίσης το μπέικον χρησιμοποιείται πολύ και σε πίτσες καθώς και σε προϊόντα ζύμης, όπως πίτες, πεϊνερλί κλπ.

μπέικον φωτογραφία


Διαβάστε στη συνέχεια τι είναι πανσέτα




Τι είναι κοτομπέικον;Κοτομπέικον είναι ένα είδος φαγητού το οποίο παρασκευάζεται κατά...
Τι είναι παστουρμάς;Παστουρμάς είναι ένα ιδιαίτερο αλλαντικό που κατάγεται από τη...
Τι είναι βούτυρο καφέ ντε Παρί;Βούτυρο καφέ ντε Παρί είναι είναι ένα είδος βουτύρου με βάση της...
Τι είναι παστράμι;Παστράμι είναι ένα είδος τροφίμου και συγκεκριμένα αλλαντικού. Για...
Τι είναι σουτζούκι;Σουτζούκι είναι ένα είδος παραδοσιακού πολίτικου αλλαντικού που...
Τι είναι καβουρμάς;Καβουρμάς είναι ένα είδος αλλαντικού που φτιάχνεται κατά κύριο λόγο...


/ ΦΑΓΗΤΟ / ΜΠΕΙΚΟΝ