ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Τι είναι
κολοκυθάκια γεμιστά
ΕΠΟΜΕΝΟ
Τι είναι
λαχανοντολμάδες

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ  INTERNET  ΣΠΙΤΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΕΝΔΥΣΗ  ΟΜΟΡΦΙΑ  ΥΓΕΙΑ  ΦΑΓΗΤΟ  ΦΥΣΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  ΕΡΓΑΣΙΑ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ΟΧΗΜΑΤΑ  ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ  ΔΙΑΦΟΡΑ
οικονομικές ορολογίες
δείτε όλα τα άρθρα για την οικονομική κρίση »
Ολα τα παπουτσια online
δείτε καθημερινά όλα τα παπούτσια online »

Τι είναι αυγολέμονο;

  » ΑΡΧΙΚΗ / ΦΑΓΗΤΟ / Tι είναι αυγολέμονο
Αυγολέμονο είναι ένα είδος σάλτσας που χρησιμοποιείται σε πάρα πολλά φαγητά (λαδερά, σούπες κλπ) που φτιάχνουμε στη χώρα μας.


Για την ακρίβεια θεωρείται ως μια από τις βασικές σάλτσες της ελληνικής κουζίνας.

Στην ουσία πρόκειται για χτυπημένο αυγό με χυμό από λεμόνι. Αν και δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο στην παρασκευή του, παρόλα αυτά χρειάζεται προσοχή γιατί είναι εύκολο να "κόψει".

Αυτό συμβαίνει επειδή τα υλικά του (αυγά και λεμόνι) είναι κρύα (σε θερμοκρασία δωματίου), ενώ το φαγητό στο οποίο θα μπει είναι συνήθως ζεστό ή καυτό.

Έτσι χρειάζεται να ακολουθήσουμε μια συγκεκριμένη διαδικασία για να βγει τέλειο το αυγολέμονο μας και προπαντός για να μην κόψει.

Αυτό που κάνουμε είναι ότι καθώς χτυπάμε τα αυγά με τον χυμό του λεμονιού, προσθέτουμε αργά αργά λίγο από τον ζωμό του φαγητού στο οποίο θέλουμε να ενσωματώσουμε το αυγολέμονο.

Με αυτόν τον τρόπο παίρνει σιγά σιγά την ίδια θερμοκρασία με το φαγάκι μας και έτσι μπορούμε να το ρίξουμε μέσα στην κατσαρόλα χωρίς να κόψει.

Γνωστά φαγητά με αυγολέμονο είναι μεταξύ άλλων οι λαχανοντολμάδες, τα γιουβαρλάκια, η κοτόσουπα, η μαγειρίτσα, τα κολοκυθάκια γεμιστά κλπ.

Είδαμε τι είναι αυγολέμονο, διαβάστε στη συνέχεια τι είναι κορν φλάουρ
Μοιραστείτε το:           
Τι είναι μαγειρίτσα;
Μαγειρίτσα είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που φτιάχνουμε κυρίως στα σπίτι...
Τι είναι κολοκυθάκια γεμιστά;
Κολοκυθάκια γεμιστά είναι ένα παραδοσιακό και πολύ αγαπημένο ελληνικό ...
  Βελτίωση - διόρθωση άρθρου:
ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ...
αρθράκι tag κατηγορία