ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Τι είναι
ντοματοκεφτέδες
ΕΠΟΜΕΝΟ
Τι είναι
μπαμπάς (γλυκό)

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ  INTERNET  ΣΠΙΤΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΕΝΔΥΣΗ  ΟΜΟΡΦΙΑ  ΥΓΕΙΑ  ΦΑΓΗΤΟ  ΦΥΣΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  ΕΡΓΑΣΙΑ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ΟΧΗΜΑΤΑ  ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ  ΔΙΑΦΟΡΑ
οικονομικές ορολογίες
δείτε όλα τα άρθρα για την οικονομική κρίση »
Ολα τα παπουτσια online
δείτε καθημερινά όλα τα παπούτσια online »

Τι είναι κεφτεδάκι;

  » ΑΡΧΙΚΗ / ΦΑΓΗΤΟ / Tι είναι κεφτεδάκι
Κεφτεδάκι είναι ένα παραδοσιακό φαγητό με βάση το κρέας, αν και υπάρχουν και κεφτέδες χωρίς κρέας (πχ κολοκυθοκεφτέδες).


Τα κεφτεδάκια έχουν χαρακτηριστικό σφαιρικό σχήμα. Για την ακρίβεια πρόκειται για μπαλάκια που γίνονται από κρέας σε κιμά (συνήθως μοσχαρίσιο, χοιρινό, αρνίσιο ή ανάμεικτο).

Αντίστοιχα μπορεί να γίνουν και με κοτόπουλο ή και διάφορα λαχανικά, πατάτα ή ακόμη και με τυρί. Πάντως τα συνηθισμένα είναι αυτά από μοσχαρίσιο κιμά.

Στην ουσία είναι κάτι αντίστοιχο με τα μπιφτέκια, με τη διαφορά ότι είναι μικρότερα και πιο σφαιρικά (δηλαδή πιο στρογγυλά) στο σχήμα.

Τα κεφτεδάκια γίνονται συνήθως τηγανητά (αλλά και στο φούρνο) και τρώγονται και ζεστά και κρύα συνήθως σαν ορεκτικό, καθώς είναι από τα πιο δημοφιλή φαγητά για πικνικ ή εκδρομές.

Φυσικά τρώγονται και σαν κυρίως πιάτο. Στην περίπτωση αυτή συνοδεύονται από κόκκινη σάλτσα ντομάτας, αντίστοιχη με αυτή που φτιάχνουμε μαζί με τα σουτζουκάκια, από πατάτες, ρύζι, λαχανικά κλπ.

Είδαμε τι είναι κεφτεδάκι, διαβάστε στη συνέχεια τι είναι κιμάς
Μοιραστείτε το:           
Τι είναι κεμπάπ;
Κεμπάπ είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται στη μαγειρική με πολλές δια...
Τι είναι ντοματοκεφτέδες;
Ντοματοκεφτέδες είναι ένα εξαιρετικά νόστιμο και εντυπωσιακό σε εμφάνι...
Τι είναι σμυρναίικα σουτζουκάκια;
Σμυρναίικα σουτζουκάκια είναι μια παραδοσιακή μικρασιάτικη συνταγή για...
  Βελτίωση - διόρθωση άρθρου:
ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ...
αρθράκι tag κατηγορία