menu
Οικονομία Τεχνολογία Internet Σπίτι Άνθρωπος Ένδυση Φαγητό Πολιτισμός Διάφορα Υπολογιστές Ομορφιά Υγεία Φύση Εργασία Αθλητισμός Επιχειρήσεις Οχήματα
/ ΦΑΓΗΤΟ / ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ

Τι είναι πανάρισμα;

πανάρισμα φωτογραφία


Πανάρισμα είναι μια διαδικασία που κάνουμε σε διάφορες συνταγές μαγειρικής.

Για την ακρίβεια πρόκειται για την επάλειψη κρεάτων (πχ χοιρινό ή κοτόπουλο), λαχανικών ή ακόμη και ψαριών για να αποκτήσουν μια τραγανή εξωτερική κρούστα κατά το τηγάνισμα ή το ψήσιμο στο φούρνο.


Το πανάρισμα γίνεται συνήθως με ψωμί, φρυγανιά, ή άλλα σκληρά υλικά σε σκόνη όπως αλεύρι, σιμιγδάλι, σουσάμι, θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς, διάφορα δημητριακά κλπ.

Για να πιάσει καλά το πανάρισμα, δηλαδή για να κολλήσει καλά το μόογμα πάνω στο υλικό που θέλουμε να πανάρουμε, συνήθως το βουτάμε μέσα σε χτυπημένο αυγό ή σε κάποιο άλλο υγρό υλικό που κολλάει πχ μέλι.

Για να βγει καλό το αποτέλεσμα και το πανάρισμα να γίνει μια τραγανή κρούστα χρειάζεται δυνατή φωτιά, δηλαδή καυτό λάδι για τηγάνισμα ή δυνατός φούρνος για το ψήσιμο.

Χαρακτηριστικά πιάτα που γίνονται με αυτήν την τεχνική είναι το σνίτσελ και το κοτόπουλο πανέ

Η λέξη πανάρισμα βγαίνει από την λατινική λέξη panis που σημαίνει ψωμί.

Διαβάστε στη συνέχεια τι είναι κοτόπουλο πανέ




Τι είναι σνίτσελ;Σνίτσελ είναι ένα ιδιαίτερα νόστιμο πιάτο που γίνεται συνήθως με...
Τι είναι μπρουσκέτα;Μπρουσκέτα είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται στη γαστρονομία. Στην...


/ ΦΑΓΗΤΟ / ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ