menu
Οικονομία Τεχνολογία Internet Σπίτι Άνθρωπος Ένδυση Φαγητό Πολιτισμός Διάφορα Υπολογιστές Ομορφιά Υγεία Φύση Εργασία Αθλητισμός Επιχειρήσεις Οχήματα
/ ΦΑΓΗΤΟ / ΚΑΤΙΚΙ ΔΟΜΟΚΟΥ

Τι είναι κατίκι Δομοκού;

Κατίκι Δομοκού είναι ένα ξακουστό είδος λευκού τυριού, το οποίο παράγεται και ωριμάζει αποκλειστικά και μόνο στη περιοχή του Δομοκού, που βρίσκεται στο οροπέδιο της Όθρυς.

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό τυροκομικό το οποίο μάλιστα έχει χαρακτηριστεί ως προϊόν ΠΟΠ, όπως η φέτα και πολλά άλλα προϊόντα.

Παρασκευάζεται από κατσικίσιο ή αιγοπρόβειο γάλα και χρησιμοποιείται σε πάρα πολλές συνταγές, κατά κύριο λόγο στη μαγειρική, αλλά τελευταία και στη ζαχαροπλαστική.

Το κατίκι είναι ένα σχετικά ελαφρύ λευκό τυρί με κρεμώδη υφή, το οποίο έχει την μορφή spread, δηλαδή είναι μαλακό και απλώνεται.

Επειδή ακριβώς δεν έχει συγκεκριμένο σχήμα (δεν είναι σκληρό), σερβίρεται κατά κανόνα με το κουτάλι.

Το κατίκι Δομοκού είναι ένα λιπαρό τυρί, καθώς τα λιπαρά του επί ξηρού φτάνουν στο 40% περίπου.

Θα το βρείτε στα ράφια των σούπερ μάρκετ, σε delicattecen κλπ.

Είδαμε τι είναι κατίκι δομοκού, διαβάστε στη συνέχεια τι είναι τελεμές



Τι είναι τυρί φέτα;Τυρί φέτα είναι το πιο γνωστό ελληνικό τυρί το οποίο μάλιστα είναι...
Τι είναι πηχτόγαλο;Πηχτόγαλο είναι ένα είδος μαλακού λευκού τυριού που παρασκευάζεται...
Τι είναι γραβιέρα;Γραβιέρα είναι ένα είδος κίτρινου παραδοσιακού τυριού που παράγεται...
Τι είναι παρμεζάνα;Παρμεζάνα είναι ένα είδος τυριού από το εξωτερικό που τα τελευταία...
Τι είναι πεϊνερλί;Πεϊνερλί είναι ένα προϊόν αφράτης ζύμης, κάτι σαν πίτα. Στην ουσία...
Τι είναι μασκαρπόνε;Μασκαρπόνε είναι ένα είδος κρεμώδους τυριού που φτιάχνεται κατά...
Τι είναι τυρί κρέμα;Τυρί κρέμα είναι ένα τυροκομικό είδος που φτιάχνεται συνήθως από...
Τι είναι κότατζ τσιζ;Κότατζ τσιζ είναι ένα είδος τυριού το οποίο αν και μοιάζει με τυρί...
Τι είναι μυζήθρα;Μυζήθρα είναι ένα λευκό τυρί που φτιάχνεται σε διάφορες περιοχές...
Τι είναι ανθότυρο;Ανθότυρο είναι ένα είδος ευαίσθητου φρέσκου λευκού τυριού με αρκετή...
Τι είναι έμενταλ;Έμενταλ είναι ένα πολύ γνωστό είδος κίτρινου τυριού που παράγεται...
Τι είναι γκούντα;Γκούντα είναι το πιο γνωστό κίτρινο τυρί που κυκλοφορεί στην αγορά. Π...
Τι είναι λαδοτύρι;Λαδοτύρι είναι ένα παραδοσιακό σκληρό κίτρινο τυρί που φτιάχνεται...
Τι είναι τσένταρ;Τσένταρ είναι ένα πολύ ιδιαίτερο είδος τυριού που χρησιμοποιείται...


/ ΦΑΓΗΤΟ / ΚΑΤΙΚΙ ΔΟΜΟΚΟΥ